Tiesitkö nämä 6 asiaa pintakuivasta ihosta?

Tiesitkö nämä 6 asiaa pintakuivasta ihosta? - Dermalogica Suomi

Ihon pintakuivuus voi aiheuttaa kiristävää tunnetta sekä punoitusta ja ärsytystä, mitkä ovat seurausta ihon suojakerroksen heikentymisestä. Jokainen iho on herkkä pintakuivuudelle riippumatta siitä, mikä ihotyyppisi on. Tässä ovat suosikkivinkkimme pitämään pintakuivuus poissa:

1. Vuodenajat vaihtuvat – ja niin pitäisi ihonhoitorutiinisikin

Ympäristön ärsykkeet, nopeasti muuttuvat sääolosuhteet, kiireinen elämäntapa ja monet muut tekijät vähentävät ihon kosteutta. Huomioi vuodenaikojen aiheuttamat muutokset ihossasi ja mukauta ihonhoitorutiinisi niiden mukaan. Se voi tarkoittaa esimerkiksi täyteläisempään kosteusvoiteeseen siirtymistä talvella.

2. Pintakuivan ihon lumipalloefekti

Ihon kosteuttamisen unohtaminen voi aiheuttaa lumipalloilmiön – kun iho on kuivunut, sen suojakerros vaurioituu, mikä voi aiheuttaa ihon herkistymistä ja punoitusta. Pintakuivuus voi myös näkyä ihon rasvoittumisena, kun iho pyrkii korvaamaan puuttuvan kosteuden tuottamalla lisää rasvaa. Jos näitä pintakuivuuden merkkejä ilmaantuu, tehosta ihon kosteutusta.

3. Pelkkä kosteusvoide ei riitä

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että kosteusvoiteen levittämisen jälkeen ihosi tuntuu edelleen kuivalta? Et ole yksin! Kokeile lisätä hoitorutiiniisi kosteuttava seerumi. Seerumi kosteuttaa ihoa syvemmältä, kun taas kosteusvoide suojaa ihon pintaa.

4. Varo kosteuden haihtumista

Hallitaksemme tehokkaasti pintakuivuutta ja ylläpitääksemme optimaalista kosteustasapainoa, haluamme minimoida transepidermaalisen veden haihtumisen (TEWL) eli veden haihtumisen ihon pinnalta. Iho voi menettää jopa puoli litraa kosteutta TEWL:n takia joka päivä! Hallitaksemme veden haihtumista tarvitsemme hoitotuotteita, jotka sekä kosteuttavat ihoa että lukitsevat kosteuden ihoon, kuten Circular Hydration Serum.

5. Ainesosilla on väliä

Tässä on muutama esimerkki suosikki raaka-aineistamme ja niiden hyödyistä ihon kosteutukseen:

  • Hyaluronihappo tunkeutuu ihon pintaan syväkosteuttamaan ja tekee ihosta joustavamman sekä säteilevämmän ajan myötä.
  • Polyglutamiinihappo, jota saadaan fermentoidusta soijasta, kosteuttaa tehokkaasti, vähentää juonteita ja auttaa ihoa säilyttämään kosteuden.

6. Kuorinta auttaa kosteuttamaan ihoa

Ikääntyessämme solujen kiertoprosessi hidastuu ja elottomat solut kerääntyvät epätasaisesti ihon pinnalle, mikä johtaa sameaan ja kuivaan ihoon. Kuolleiden ihosolujen kerros voi tukkia ihohuokosia sekä heikentää hoitotuotteiden, kuten kosteuttavien tuotteiden, imeytymistä. 

Kuorinta auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja paljastaa terveen, eloisan ihon. Hoida pintakuivaa ihoa päivittäisellä, hellävaraisella kuorinnalla, kuten Daily Milkfoliant, joka silottaa, rauhoittaa ja ylläpitää ihon kosteutta.

7. Älä unohda aurinkosuojaa

Aurinko voi olla lämmin ja kutsuva; UV-säteet eivät kuitenkaan ole! Auringon aiheuttamat vauriot eivät vain aiheuta palovammoja tai ikääntymisen merkkejä, vaan myös kuivattavat ihoa. Pidä iho terveenä ja kosteutettuna aurinkosuojalla. Käytä aurinkosuojaa myös talvella ja vaikka olisit sisätiloissa – ihoa ikäännyttävät UVA-säteet ovat voimakkaita jo kevättalvella ja voivat kulkea myös ikkunoiden läpi.

Katso kaikki tuotesuosituksemme pintakuivalle iholle.

Lue myös: Onko ihoni kuiva vai pintakuiva?