Mitä on hyaluronihappo?

Mitä on hyaluronihappo? - Dermalogica Suomi

Hyaluronihappo on ihoa kosteuttava ainesosa, jota kehomme tuottaa luonnollisesti. Tämä geelimäinen, vettä pidättävä molekyyli auttaa pitämään ihon täyteläisenä ja kosteutettuna. Hyaluronihappo pystyy sitomaan 1000 kertaa painonsa verran vettä ihon soluihin.

Mitä hyaluronihappo tekee ihonhoidossa?

Ihonhoidossa hyaluronihappo toimii kosteuttavana aineena, joka auttaa pitämään ihon täyteläisenä ja kosteutettuna. Tieteelliset tutkimukset ovat myös osoittaneet, että hyaluronihappo auttaa parantamaan kollageenin tuotantoa, taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan ja ylläpitämään ihon kimmoisuutta. Lisäksi sillä on antibakteerisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka auttavat haavan paranemisessa.

Miksi tarvitsemme hyaluronihappoa, jos kehomme jo tuottaa sitä?

Keskimääräinen ihmiskeho sisältää noin 15 grammaa hyaluronihappoa. Kuitenkin kolmasosa siitä hajoaa ja syntetisoituu päivittäin. Ikääntyessämme tuotamme yhä vähemmän hyaluronihappoa, minkä vuoksi monet ikääntymistä torjuvat tuotteet sisältävät hyaluronihappoa. Plastiikkakirurgit ja sertifioidut ihotautilääkärit ruiskuttavat usein hyaluronihappoa painuneille ihoalueille sen täyteläisyyden lisäämiseksi, mutta sinun ei tarvitse saada injektioita hyötyäksesi hyaluronihapon hyödyistä. Valitse vain seerumi tai kosteusvoide, joka sisältää hyaluronihappoa (listataan usein myös nimellä natriumhyaluronaatti eli Sodium Hyaluronate)

Mitkä ovat hyaluronihapon tärkeimmät edut?

  • Hyaluronihappo lisää kosteutta ja vähentää kuivuudesta johtuvia juonteita ja ryppyjä.
  • Se vahvistaa ihon pintakerrosta ja auttaa lukitsemaan kosteutta ihoon.
  • Hyaluronihappo antaa iholle kosteutta kokonaisvaltaisen kiinteyttävän ja tasoittavan vaikutuksen saamiseksi.

Vinkkejä hyaluronihapon käyttöön

Käytä tuotteita, joissa on eri molekyylipainoisia hyaluronihapon muotoja.  Pienemmät molekyylit tunkeutuvat syvemmälle ihon kerroksiin, kun taas suuremmat molekyylit vaikuttavat ihon ulommaisiin kerroksiin.

Tehosta ihon kosteutusta kerrostamalla kosteuttavia tuotteita. Levitä hyaluronihappotuotteita, kuten seerumi ja kosteusvoide, kasvovedellä kostutetulle iholle kosteuden lukitsemiseksi.

Osta hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita.