Onko ihoni kuiva vai pintakuiva?

Onko ihoni kuiva vai pintakuiva? - Dermalogica Suomi

Kuiva ja pintakuiva iho voivat tuntua samalta, mutta niiden aiheuttajat ovat erilaiset. Pintakuivasta eli kosteusköyhästä ihosta puuttuu vettä, kun taas kuivasta ihosta puuttuu rasvoja.

Mikä ero on kuivalla ja pintakuivalla iholla?

Kuiva iho on ihotyyppi ja pintakuivuus on ihon kunto. Ihotyyppi, kuten rasvainen tai kuiva iho, on synnynnäinen. Ihon kunto sen sijaan on ihon senhetkinen tila. Ihon kuntoja ovat esimerkiksi pintakuivuus, akne ja herkistyminen. Ihon kunto voi olla hetkellinen tai pidempiaikainen tila. Joissain tapauksissa se voi olla myös pysyvä.

Mikä on kuiva iho?

Jos sinulla on kuiva ihotyyppi, ihostasi puuttuu öljyä. Ihosi on ollut kuiva aina syntymästä lähtien ja iho on kuivaa kasvojen lisäksi vartalolla. On todennäköistä, että kosteusvoiteet imeytyvät ihoosi melko nopeasti. Ihossasi saattaa esiintyä hilseilyä, herkkyyttä tai iho-ongelmia kuten ihottumaa.

Mikä on pintakuiva iho?

Jos sinulla on pintakuiva iho, ihostasi puuttuu vettä eli se on kosteusköyhä. Ihon pintakuivuus voi johtua monesta tekijästä, kuten meikki, ruokavalio, väärät ihonhoitotuotteet, sää, jne. Haasteellista pintakuivuuden tunnistamisessa on se, että kun iho kärsii pintakuivuudesta, se alkaa tuottaa enemmän rasvaa korvatakseen puuttuvan kosteuden. Tämä voi aiheuttaa epäpuhtauksia, kuten mustapäitä ja näppyjä. Iho voi jopa tuntua rasvaiselta ja kuivalta samanaikaisesti.

Lue myös: Tiesitkö nämä 6 asiaa pintakuivasta ihosta?

Kuinka hoitaa kuivaa ja pintakuivaa ihoa

Mikäli ihotyyppisi on kuiva, suosi ravitsevia, öljypitoisia ihonhoitotuotteita. Jos ihosi puolestaan on pintakuiva, tarjoa sille tuotteita, jotka sisältävät kosteuttavia raaka-aineita, kuten hyaluronihappo. Lisäksi voit suihkutella kosteuttavaa kasvovettä päivän mittaan tarjoamaan lisäkosteutta iholle.

Pro vinkki: On täysin mahdollista, että ihosi on kuiva ja pintakuiva samanaikaisesti. Mikäli tilanne on tämä, ihonhoitorutiinin tulisi sisältää sekä öljyä että vettä.

Kosteuttaako veden juominen ihoa?

On tärkeää tiedostaa, että iho on viimeinen elin, joka vastaanottaa ravintoaineita, joita nautimme eli saa osansa juomastasi vedestä viimeisenä. Näin ollen veden juominen ei yksinään riitä pitämään ihoa kosteutettuna, vaan iho tarvitsee kosteutta myös ihonhoitottuotteista tuntuakseen riittävästi kosteutetulta.

Osta tuotteita kuivuuteen ja pintakuivuuteen.