Mitä on kemiallinen kuorinta?

Mitä on kemiallinen kuorinta? - Dermalogica Suomi

Mahdollisuus poistaa vuosien aikana kertyneet ihovauriot yksinkertaisella, käytännössä kivuttomalla tavalla on houkutteleva. Tämän takia kemialliset kuorinnat ovat niin suosittuja ihon ikääntymisen merkkien hoitamisessa.

“Kuorinta poistaa ihon kuivia ja elottomia ihosoluja paljastaen altaan pehmeämmän ja sileämmän ihon”

sanoo kansainvälinen Dermalogican ja The International Dermal Instituten koulutuspäällikkö. Jopa kolmella hoitokerralla kemiallinen kuorinta voi vähentää ryppyjä ja pieniä juonteita, tasoittaa ihon rakennetta ja jopa vähentää epäpuhtauksien ilmaantumista.

Entä ihon palautumisaika? Nykypäivän innovatiivisen teknologian ansiosta palautumisaika kuorinnan jälkeen on lyhyt tai jopa olematon, ja näet tulokset lähes välittömästi. Kuorinnat ovat myös paljon aikaisempaa tehokkaampia.

Kotikuorinnat vs. ammattikuorinnat

Sekä kotona tehtävät että ihoterapeuttien käytössä olevat kuorinnat sisältävät kuorinta-aineita, kuten alfahydroksihappoja (kuten salisyylihappo) sekä entsyymejä luonnollisista ainesosista kuten riisi, papaija, ananas ja kurpitsa. Yhdessä ne vähentävät ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä, kuten maksaläiskiä sekä epätasaista ihon rakennetta ja aknea. Hydroksidihapot liuottavat soluja yhdessä pitävää “liimaa” helpottaen solujen irtoamista. Samalla entsyymit erottavat ihosoluja ja sulattavat proteiineja, jotka pitävät niitä yhdessä.

Kotona tehtävät kuorinnat, kuten Rapid Reveal Peel sisältävät samoja kuorivia ainesosia matalammissa pitoisuuksissa. Ne ovat ihanteellisia hoitamaan ihon sameutta sekä pienempiä ikääntymisen merkkejä tai aknea. Kotikuorinnat auttavat myös ylläpitämään kirkkaan, tasaisen ihon ammattilaisen tekemien hoitojen välillä. Kuorinnan jälkeen iho voi joskus hieman punoittaa ja tuntua kihelmöivältä, mutta siinä ei pitäisi esiintyä näkyvää hilseilyä tai kuoriutumista.

Ihoterapeutit ja lääkärit tekevät ammattilaisten käyttöön tarkoitettuja kemiallisia kuorintoja. Lääkärit käyttävät kaikkein vahvimpia kuorinta-aineita. Voimakkaimmat kemialliset kuorinnat voivat aiheuttaa näkyvää hilseilyä ja kuoriutumista ja vaativat pidemmän palautumisajan.

Hoitolassa tehtävät kuorinnat ovat lääkärin suorittamia kuorintoja hellempiä. Palautumisajan minimoimiseksi ja parhaiden tulosten saavuttamiseksi on suositeltavaa tehdä kuorinnat sarjahoitoina 6–12 viikon aikana. Tämän jälkeen on hyvä käydä kuorintahoidossa pari kertaa vuodessa tulosten ylläpitämiseksi.

Tarvitsetko kemiallista kuorintaa?

Jos olet huolissasi ihon sameudesta, ikääntymisestä tai aknesta ja haluat kirkkaamman, tasaisemman ihon, juttele ihoterapeuttisi kanssa kemiallisesta kuorinnasta. Hän osaa neuvoa ihollesi sopivimman kuorinnan – ja auttaa saavuttamaan haluamasi tulokset.