Mitä ovat hydroksihapot?

Mitä ovat hydroksihapot? - Dermalogica Suomi

Hydroksihapot ovat joukko kemiallisia kuorinta-aineita. Ne irrottavat kuolleita ihosoluja liuottamalla liiman kaltaisia sidoksia ihosolujen välillä tehden ihon sileämmäksi, kirkkaammaksi ja pehmeämmäksi. Hydroksihapot voivat olla joko luonnossa esiintyviä tai synteettisiä. Hydroksihappoja käytetään laajalti ihonhoitotuotteissa ja löydät niitä monista Dermalogican tuotteista.

Hydroksihappoja on kahta tyyppiä: alfahydroksihapot (AHA) ja beetahydroksihapot (BHA).

Alfahydroksihapot (AHA-hapot)

AHA-hapot ovat vesiliukoisia, ja niitä käytetään niiden uskomattomien hyötyjen sekä kuorivien ominaisuuksien vuoksi. AHA-hapot voivat auttaa muun muassa parantamaan ihon suojakerrosta, vähentämään solujen kasautumista ihon pinnalle sekä estämään aknea aiheuttavia bakteereja. Niillä on myös kosteuttavia, kirkastavia ja ihon sävyä tasoittavia ominaisuuksia. Lisäksi ne edistävät kollageenin, eli ihomme tukirakenteen, synteesiä.

Alfahydroksihapot voivat olla joko synteettisiä tai luonnossa esiintyviä. Tässä on joitain yleisesti käytettyjä AHA-happoja ja niiden alkuperä:

  • Maitohappo – maito ja sokerit
  • Glykolihappo – sokerit
  • Sitruunahappo – sitrushedelmät, maissi
  • Fytiinihappo – riisi
  • Viinihappo – viinirypäle
  • Mantelihappo – karvasmanteli
  • Omenahappo – omena

Beetahydroksihapot (BHA)

BHA-hapot ovat rasvaliukoisia, mikä mahdollistaa hapon tunkeutumisen mustapäiden läpi ja kuorimisen ihohuokosien sisältä. Salisyylihappo on erittäin suosittu BHA, koska se toimii kuin korkkiruuvi, joka sukeltaa huokosiin puhdistamaan niitä. Vesiliukoiset AHA-hapot eivät ole yhtä tehokkaita selviytymään mustapäistä ja tukkeumista. Dermalogican ihonhoidon ammattilaiset suosittelevat salisyylihappoa sisältäviä tuotteita, kun hoidetaan mustapäitä ja näppyjä.

Yleisiä kysymyksiä hydroksihapoista

Onko korkeampi prosenttiosuus tehokkaampi?

Tuotteen teho ei perustu yksinomaan hapon prosenttiosuuteen tuotteessa, vaikka tällä tietysti on merkitystä. Tuotteen pH ja yksilöllinen happovahvuus määräävät tuotteen tehon. Kokonaiskoostumus ja mukana tulevat lisäaineet vaikuttavat myös tehoon.

Pitäisikö minun käyttää aurinkosuojaa hydroksihappojen käytön jälkeen?

Kuorinta voi jättää ihon hieman herkäksi auringolle, joten varmista, että olet turvassa auringolta käyttämällä korkean UV-suojan sisältävää aurinkovoidetta päivittäin.

Hydroksihappojen sisällyttäminen ihonhoitorutiiniisi

Löydät hydroksihappoja mun muassa monista puhdistustuotteista, kuorinnoista ja seerumeista. Ihonhoitorutiinin olisi hyvä koostua kolmesta vaiheesta: ihon puhdistus & kuorinta, hoitaminen ja suojaaminen. Katso vinkit rutiinin kokoamiseen ja löydä tarpeisiisi sopivat tuotteet.

Puhdistus & kuorinta

Tähän vaiheeseen kuuluu ihon perusteellinen puhdistus kaksoispuhdistustekniikallamme sekä säännöllinen kuorinta, joka edistää solujen uusiutumista ja terveen ihon toimintaa.

Daily Glycolic Cleanser – Kirkastava puhdistusgeeli samealle iholle päivittäiseen käyttöön. Se sisältää glykolihappoa, joka auttaa poistamaan ympäristötekijöiden aiheuttamia kertymiä. Kevyesti vaahtoava puhdistus hoitaa ihon säteileväksi ja terveen näköiseksi.

Skin Resurfacing Cleanser – Puhdistusaine ja kuorinta yhdessä. 5 % maitohappotiiviste auttaa silottamaan ja kirkastamaan ihoa sekä tasoittamaan ihon sävyä. Kermainen puhdistusaine, joka sopii täydellisesti kuivemmalle, ikääntyvälle iholle.

Clearing Skin Wash – Vaahtoava puhdistusgeeli salisyylihapolla, joka stimuloi luonnollista kuorintaa, auttaa puhdistamaan tukkeutuneita follikkeleja ja tasoittamaan sameutta. Clearing Skin Wash on paras puhdistusaine aikuisten iholle, jolla on taipumusta akneen ja epäpuhtauksiin.

Rapid Reveal Peel – Dermalogican tehokkain kotikuorinta. Ainutlaatuinen yhdistelmä fytoaktiivisia AHA-uutteita, maitohappoa ja fermentoituja kasvientsyymejä auttaa paljastamaan uuden, kiinteämmän ihon vähentäen juonteita ja ryppyjä. Tämä tehokas kuorinta-aine on loistava valinta ikääntyvälle iholle, kun solujenkierto luonnollisesti hidastuu.

Daily Microfoliant – Varmista, että iho pysyy sileänä joka päivä Dermalogican hellävaraisimman kuorinnan avulla. Loistava valinta kaikille ihoille, myös herkälle. Riisilesejauhepohjainen koostumus vapauttaa aktiivisia aineita, mukaan lukien fytiini- ja salisyylihappoja, joutuessaan kosketuksiin veden kanssa.

Hoida

Tämä vaihe sisältää tuotteet, kuten seerumit ja naamiot, joiden avulla kohdistamme hoitoa tiettyihin iho-ongelmiin.

Retinol Clearing Oil – Salisyylihappo ja retinoli yhdessä torjuvat aikuisen ihon epäpuhtauksia ja ikääntymisen merkkejä.

Age Bright Clearing Serum – Salisyylihappoa sisältävä, kevyt seerumi, joka ehkäisee ja hoitaa aikuisen ihon epäpuhtauksia, tasoittaa ihon sävyä ja taistelee ikääntymistä vastaan. Age Bright Clearing Serum on loistava valinta aamu- ja iltapäiväkäyttöön sekä niille, jotka eivät pysty käyttämään retinolituotteita.

BioLumin-C Serum – Sisältää maitohappoa, joka kosteuttaa ja uudistaa ihoa tehden siitä kirkkaamman.

Suojaa

Tämä hoitovaihe sisältää kosteusvoiteen ja aurinkosuojan levittämisen päiväsaikaan, jotta iho pysyy kosteutettuna, hehkuvana ja suojassa ympäristön rasituksilta. Hydroksihappojen käytön jälkeen on tärkeää pitää iho suojattuna ja kosteutettuna kosteusvoiteilla ja UV-suojalla.