Mitä on salisyylihappo?

Mitä on salisyylihappo? - Dermalogica Suomi

Opi suositusta raaka-aineesta ja siitä, miksi se on niin hyödyllinen epäpuhtauksista kärsivälle iholle.

Kohokohdat

  • Salisyylihappo on betahydroksidihappo (BHA), joka kuorii ihoa vähentäen ihohuokosten tukkeutumista.
  • Salisyylihapon tiedetään vähentävän ja estävän näppyjä.

Kärsitkö sitkeistä näpyistä tai aknesta? Ratkaisu voi löytyä salisyylihapon lisäämisestä osaksi ihonhoitorutiiniasi. Salisyylihapon hyödyt ihollesi:

  • Salisyylihappo vähentää talin määrää (ihon luonnollinen öljy).
  • Se kiihdyttää solujen uusiutumista ja poistaa kuolleita ihosoluja.
  • Se on suositeltu raaka-aine aikuisiän aknen ja näppyjen hoitamiseen sen ihoa rauhoittavien ominaisuuksien ansiosta.

Miten salisyylihappo toimii

Betahydroksidihapot, kuten salisyylihappo, ovat rasvaliukoisia. Näin ollen ne ovat erittäin tehokkaita avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia ja kuorimaan ihoa. Näpyt syntyvät, kun kuolleet ihosolut, ylimääräinen tali ja bakteerit muodostavat tulpan, joka tukkii ihohuokosen. Salisyylihapolla on erityinen kyky läpäistä tukkiutuneet huokoset ja liuottaa “liimaa” joka pitää huokosta tukkivia, kuolleita ihosoluja yhdessä. Tämä auttaa häivyttämään näppyjä.

Salisyylihappo vs. bentsoyyliperoksidi

Suurin ero bentsoyyliperoksidilla ja salisylihapolla on se, että bentsoyyliperoksidi tappaa aknebakteereja. Salisyylihappo ei tapa bakteereita, mutta hävittää muita näppyjä aiheuttavia tekijöitä. Se myös poistaa öljyä ihon pinnalta ja tasoittaa ihon rakennetta. Voit käyttää molempia raaka-aineita ihonhoidossa, mutta se voi kuivattaa ihoa, joten käytä niitä eri aikaan.

Kuinka nopeasti tulokset näkyvät?

Positiiviset tulokset voivat olla välittömiä. Koska salisyylihapolla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia, voit huomata parannusta jo seuraavana päivänä. Huomio kuitenkin, että jokaisen iho on erilainen, joten tulokset voivat vaihdella ihotyypin mukaan. Useimmat ihmiset näkevät selviä muutoksia muutaman viikon säännöllisen käytön jälkeen.

Kuinka käyttää salisyylihappoa?

Kestävien tulosten saavuttamiseksi salisyylihappoa tulisi käyttää päivittäin tai joka toinen päivä. Jos iho tuntuu liian kuivata, vähennä käyttö yhteen kertaan viikossa. Löydät salisyylihappoa joistain puhdistuksistamme ja kuorinnoistamme, kuten Clearing Skin Wash ja Daily Microfoliant. Löydät salisyylihappoa myös Age Bright Clearing Serumista, joka vähentää aikuisen ihon epäpuhtauksia sekä kirkastaa ihoa. Olemme yhdistäneet salisyylihapon ja retinolin Retinol Clearing Oil -tehoaineessamme, joka hoitaa sekä epäpuhtauksia että ihon ikääntymistä.

Voinko käyttää salisyylihappoa, jos olen raskaana?

Lääkärit usein suosittelevat, että raskaana ollessaan naiset välttäisivät tuotteita, jotka sisältävät suuria pitoisuuksia salisyylihappoa. Pieniä määriä salisyylihappoa, esimerkiksi pois pestävässä puhdistustuotteessa, pidetään turvallisena.

Katso kaikki tuotesuosituksemme näppyjen ja ihon epäpuhtauksien hoitoon tästä.