Tiesitkö nämä 6 asiaa pintakuivasta ihosta?

Tiesitkö nämä 6 asiaa pintakuivasta ihosta? - Dermalogica Suomi

Jokaisen iho tarvitsee jatkuvaa kosteutusta – vaikka se ei tuntuisi kuivalta. Ihon pintakuivuus voi aiheuttaa punoitusta tai ärsytystä ja heikentää ihon suojakerrosta.

Sillä ei ole väliä mikä ihotyyppi sinulla on: jokaisen iho on herkkä pintakuivuudelle. Tämä tarkoittaa, että kaikki ihotyypit tarvitsevat lisäkosteutusta joka päivä. Tässä ovat suosikkivinkkimme pitämään pintakuivuus poissa:

1. Vuodenajat vaihtuvat – ja niin pitäisi ihonhoitorutiinisikin

Ympäristön ärsykkeet, nopeasti muuttuva ilmasto, kiireinen elämäntapa ja monet muut tekijät vähentävät ihon tärkeää kosteutta. Huomio vuodenaikojen aiheuttamat muutokset ihossasi ja mukauta rutiini niiden mukaan. Se voi tarkoittaa esimerkiksi täyteläisempään kosteusvoiteeseen siirtymistä talvella.

2. Älä unohda aurinkosuojaa

Aurinko voi olla lämmin ja kutsuva; UV-säteet eivät kuitenkaan ole! Auringon aiheuttamat vauriot eivät vain aiheuta palovammoja tai ärsytystä, vaan myös kuivattavat ihoa. Pidä iho terveenä ja kosteutettuna aurinkosuojalla. Käytä aurinkosuojaa myös talvella ja vaikka olisit sisätiloissa – ihoa ikäännyttävät UVA-säteet ovat voimakkaita talvellakin ja voivat kulkea myös ikkunoiden läpi.

3. Varo kosteuden haihtumista

Monet kosteuttavat seerumit näyttävät haihtuvan heti, kun käytämme niitä. Hallitaksemme tehokkaasti pintakuivuutta ja ylläpitääksemme optimaalista kosteustasapainoa, haluamme minimoida transepidermaalisen veden haihtumisen (TEWL) eli veden haihtumisen ihon pinnalta. Iho voi menettää jopa puoli litraa kosteutta TEWL:n takia joka päivä! Hallitaksemme veden haihtumista tarvitsemme hoitotuotteita, jotka kosteuttavat mutta myös lukitsevat kosteuden ihoon.

4. Pintakuivan ihon lumipalloefekti

Kosteutuksen unohtaminen voi aiheuttaa lumipalloilmiön – kun iho on kuivunut, sen suojakerros vaarantuu, mikä voi aiheuttaa punoitusta ja ärsytystä. Pintakuivuus voi myös näkyä ihon rasvoittumisena, kun iho pyrkii korvaamaan puuttuvan kosteuden tuottamalla lisää rasvaa. Jos näitä pintakuivuuden merkkejä ilmaantuu, tehosta ihon kosteutusta.

5. Ylläpidä ihon nesteytystä

Päivittäinen kosteuttaminen auttaa ihoa pysymään paremmin kosteutettuna pitkällä aikavälillä, koska se auttaa ylläpitämään tervettä suojakerrosta. Kun iho on optimaalisesti kosteutettu, se näyttää sileältä ja täyteläiseltä. Yleensä ajattelemme, että ihon kosteuttaminen tulee paikallisesti levitettävistä tuotteista – mutta myös ravinnolla ja päivän aikana juomallamme vedellä on merkittävä vaikutus ihon kosteutukseen.

6. Ainesosilla on väliä

Tässä on muutama suosikkiainesosistamme ja niiden eduista ihon täydelliseen kosteutukseen:

  • Hyaluronihappo tunkeutuu ihon pintaan syväkosteuttamaan ja tekee ihosta joustavamman sekä säteilevämmän ajan myötä.
  • Leväuutetta sisältävä kosteuttava matriisi tarjoaa nopean ja pitkäkestoisen kosteutuksen.
  • Fermentoidusta soijasta saatu polyglutamiinihappo täydentää ihon kosteusvarastoja sisältä.
  • Kasviperäiset sokerit ja sekoitus aminohappoja, jotka ovat samankaltaisia kuin ihossa luonnollisesti esiintyvät aminohapot, vangitsevat vettä ihon pinnalle estääkseen kosteuden haihtumisen tulevaisuudessa.
  • Lactobacillus-fermentti ja kaurauute auttavat tasapainottamaan ihon mikrobiomia.

7. Pelkkä kosteusvoide ei riitä

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että kosteusvoiteen levittämisen jälkeen ihosi tuntuu edelleen kuivalta? Et ole yksin! Kokeile lisätä hoitorutiiniisi kosteuttava seerumi, kuten Circular Hydration Serum, joka kosteuttaa ihoa, täydentää ihon kosteusvarastoja sisältä ja auttaa estämään kosteuden haihtumista tulevaisuudessa. 

Katso kaikki tuotesuosituksemme pintakuivalle iholle.