Onko ihoni kuiva vai kosteusköyhä?

Onko ihoni kuiva vai kosteusköyhä? - Dermalogica Suomi

Kuiva ja kosteusköyhä iho voivat tuntua samalta, mutta niiden aiheuttajat ovat erilaiset. Kosteusköyhästä eli pintakuivasta ihosta puuttuu vettä, kun taas kuivasta ihosta puuttuu lipidejä eli rasvoja.

Mikä ero on kuivalla ja kosteusköyhällä iholla?

Kuiva iho on ihotyyppi ja kosteusköyhyys on ihon kunto. Ihotyyppi, kuten rasvainen tai kuiva iho, on synnynnäinen. Ihon kunto sen sijaan on ihon sen hetkinen tila. Ihon kuntoja ovat esimerkiksi kosteusköyhyys, akne ja herkistyminen. Ihon kunto voi olla hetkellinen tai pidempiaikainen tila. Joissain tapauksissa se voi olla myös pysyvä.

Mikä on kuiva iho?

Jos sinulla on kuiva ihotyyppi, ihostasi puuttuu öljyä. Ihosi on ollut kuiva aina syntymästä lähtien ja iho on kuivaa kasvojen lisäksi vartalolla. On todennäköistä, että kosteusvoiteet imeytyvät ihoosi melko nopeasti. Ihossasi saattaa esiintyä hilseilyä, herkkyyttä tai iho-ongelmia kuten ihottumaa.

Mikä on kosteusköyhä iho?

Jos sinulla on kosteusköyhä ihon kunto, ihostasi puuttuu vettä. Tämä voi johtua monesta tekijästä, kuten meikki, ruokavalio, väärät ihonhoitotuotteet, sää, jne. Haasteellista kosteusköyhän ihon tunnistamisessa on se, että kun iho kärsii kosteusköyhyydestä, se alkaa tuottaa enemmän rasvaa korvatakseen puuttuvan kosteuden. Tämä voi aiheuttaa epäpuhtauksia, ihoärsytystä ja kuivia alueita. Iho voi jopa tuntua rasvaiselta ja kuivalta samanaikaisesti.

Kuinka hoitaa kuivaa ja kosteusköyhää ihoa

Mikäli ihotyyppisi on kuiva, suosi öljypohjaisia ihonhoitotuotteita. Jos ihosi puolestaan on kosteusköyhä, tarjoa iholle vesipitoisia tuotteita. Tasapainota kosteusköyhää ihoa tuotteilla, kuten Circular Hydration Serum ja Skin Hydrating Masque, jotka sisältävät vettä sitovaa hyaluronihappoa. Lisäksi voit suihkutella kosteuttavaa kasvovettä päivän mittaan tarjoamaan lisäkosteutta iholle.

Pro vinkki: On täysin mahdollista, että ihosi on kuiva ja kosteusköyhä samanaikaisesti. Mikäli tilanne on tämä, ihonhoitorutiinin tulisi sisältää sekä öljyä että vettä.

Kosteuttaako veden juominen ihoa?

On tärkeää tiedostaa, että iho on viimeinen elin, joka vastaanottaa ravintoaineita, joita nautimme eli saa osansa juomastasi vedestä viimeisenä. Näin ollen veden juominen ei yksinään riitä pitämään ihoa kosteutettuna, vaan iho tarvitsee kosteutta myös ihonhoitottuotteista tuntuakseen riittävästi kosteutetulta.

Osta tuotteita kuivuuteen ja kosteusköyhyyteen.