Mikä aiheuttaa maksaläiskät?

Mikä aiheuttaa maksaläiskät? - Dermalogica Suomi

Kohokohdat

  • Pigmenttiläiskät eli maksaläiskät ovat tavallisesti seurausta UV-säteilystä, ilmansaasteista, hormonaalisista muutoksista tai tulehduksesta.
  • Päivittäinen aurinkosuoja, ihon kuorinta ja aktiiviset raaka-aineet voivat auttaa häivyttämään pigmenttiläiskiä ja tasoittamaan ihon sävyä.

Maksaläiskä on tummempi alue ihossa, joka syntyy melaniinin ylituotannon seurauksena. Melaniini on pigmentti, joka muodostaa ihon ja hiusten värin.

Mikä aiheuttaa maksaläiskiä?

UV-säteet: Kun ihosi altistuu toistuvasti UV-säteille syntyy aurinkovaurioita. Melaniinin tuottaminen on ihon luonnollinen suojamekanismi auringon aiheuttamia vaurioita vastaan. Pigmenttiläiskät muodostuvat, kun ihossa syntyy liikaa melaniinia tämän prosessin osana.

Ilmansaasteet: Ilman pienhiukkaset pääsevät ihon sisään ja voivat kulkeutua ihon syvempään rakenteeseen. Tämä hapettaa ympäröivää kudosta, mikä johtaa vapaiden radikaalien aiheuttamiin vaurioihin. Se laukaisee tulehdusreaktion, joka johtaa pigmenttiläiskien muodostumiseen erityisesti kasvoilla.

Hormonit: Melasma on hormoneihin liittyvää hyperpigmentaatiota, joka johtuu hormonaalisista muutoksista. Sitä esiintyy yleisesti raskauden aikana, mutta se voi liittyä myös kosmetiikkaan tai lääkitykseen.

Tulehdus: Mikä tahansa ihon trauma voi aiheuttaa melanosyyttien vaurioitumisen. Tällainen trauma voi olla esimerkiksi haava, näppy tai lääketieteellinen toimenpide, kuten kuorinta tai laser-karvanpoisto. Trauma johtaa ihon tummumiseen arpeutumisen seurauksena eli tulehduksen jälkeiseen hyperpigmentaatioon.

Kuinka saada tasainen ihon sävy

Nämä keinot auttavat häivyttämään hyperpigmentaatiota ja saavuttamaan tasaisemman ihon sävyn:

Käytä UV-suojaa päivittäin. Suojaamaton aurinkoaltistuminen on pääsyyllinen hyperpigmentaation taustalla. Aurinkovoiteen tai suojakertoimellisen kosteusvoiteen käyttö on helpoin tapa ehkäistä uusia maksaläiskiä. Valitse kattavan UVA- ja UVB-suojan sisältävä aurinkovoide, kuten PowerBright Moisturizer SPF50.

Kuori ihoa. Hoida hyperpigmentaatiota poistamalla kuolleet, sameat ihosolut ihon pinnasta. Kuorinta tasoittaa ihon sävyä ja auttaa muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä ihoon. Vinkki: käytä hellävaraista päivittäiseen käyttöön sopivaa kuorintaa, kuten Daily Microfoliant.

Käytä oikeita raaka-aineita. Valitse tuotteita, jotka sisältävät aktiivihiiltä poistamaan ilmansaasteita, oligopeptideitä, heksyyliresorsinolia ja niasiiniamidia kontrolloimaan melaniinin tuotantoa ja retinolia uudistamaan ihoa. Lue lisää raaka-aineista, jotka auttavat hoitamaan maksaläiskiä täältä.

Voit aloittaa pigmenttimuutosten hoitamisen pyytämällä Dermalogica-ihoterapeutilta ihoanalyysiä ja yksilöllistä hoitosuunnitelmaa. Ihonhoidon ammattilaisen suorittamat sarjahoidot, kuten peel-kuorinnat voivat myös nopeuttaa tuloksia.

Osta tuotteita hyperpigmentaatioon.