Mikä aiheuttaa epätasaisen ihon sävyn?

Mikä aiheuttaa epätasaisen ihon sävyn? - Dermalogica Suomi

Kohokohdat

  • Pigmenttiläiskät ovat tavallisesti seurausta UV-säteilystä, ilmansaasteista, hormonaalisista muutoksista tai tulehduksesta.
  • Päivittäinen suojakerroin, kuorinta ja aktiiviset ainesosat voivat auttaa häivyttämään pigmenttiläiskiä ja tasoittamaan ihon sävyä.

Epätasainen ihonsävy eli hyperpigmentaatio on tummempi alue ihossa. Se on seurausta melaniinin ylituotannosta. Melaniini on pigmentti, joka muodostaa ihon ja hiusten värin.

Mikä aiheuttaa pigmenttiläiskät ja epätasaisen ihon sävyn?

UV-säteet: Kun ihosi altistuu toistuvasti UV-säteille syntyy aurinkovaurioita. Melaniinin tuottaminen on ihon luonnollinen suojamekanismi auringon aiheuttamia vaurioita vastaan. Pigmenttiläiskät muodostuvat, kun ihossa syntyy liikaa melaniinia tämän prosessin osana.

Ilmansaasteet: Ilman pienhiukkaset pääsevät ihon sisään ja voivat kulkeutua ihon syvempään rakenteeseen. Tämä hapettaa ympäröivää kudosta, mikä johtaa vapaiden radikaalien aiheuttamiin vaurioihin. Se laukaisee tulehdusreaktion, joka johtaa pigmenttiläiskien muodostumiseen erityisesti kasvoilla.

Hormonit: Melasma on hormoneihin liittyvää hyperpigmentaatiota, joka johtuu hormonaalisista muutoksista. Sitä esiintyy yleisesti raskauden aikana, mutta se voi liittyä myös kosmetiikkaan tai lääkitykseen.

Tulehdus: Mikä tahansa ihon trauma voi aiheuttaa melanosyyttien vaurioitumisen. Tällainen trauma voi olla esimerkiksi haava, näppy tai lääketieteellinen toimenpide, kuten kuorinta tai laser-karvanpoisto. Trauma johtaa ihon tummumiseen arpeutumisen seurauksena eli tulehduksen jälkeiseen hyperpigmentaatioon.

Kuinka saada tasainen ihon sävy

Nämä keinot auttavat häivyttämään pigmenttiläiskiä ja saavuttamaan tasaisemman ihon sävyn:

Käytä UV-suojaa päivittäin. Suojaamaton aurinkoaltistuminen on pääsyyllinen hyperpigmentaation taustalla. Aurinkovoiteen tai suojakertoimellisen kosteusvoiteen käyttö on helpoin tapa ehkäistä uusia pigmenttiläiskiä. Valitse laajaspektrinen aurinkosuoja, kuten PowerBright Moisturizer SPF50.

Kuori ihoa. Hoida hyperpigmentaatiota poistamalla kuolleet, sameat ihosolut ihon pinnasta. Tämä auttaa muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä ihoon. Vinkki: käytä hellävaraista päivittäiseen käyttöön sopivaa kuorintaa, kuten Daily Microfoliant.

Käytä oikeita raaka-aineita. Valitse tuotteita, jotka sisältävät aktiivihiiltä poistamaan ilmansaasteita, oligopeptideitä, heksyyliresorsinolia ja niasiiniamidia kontrolloimaan melaniinin tuotantoa ja retinolia uudistamaan ihoa. Lue lisää raaka-aineista, jotka auttavat hoitamaan hyperpigmentaatiota täältä.

Voit aloittaa pigmenttimuutosten hoitamisen pyytämällä Dermalogica-ihoterapeutilta ihoanalyysiä ja yksilöllistä hoitosuunnitelmaa. Ihonhoidon ammattilaisen suorittamat sarjahoidot, kuten peel-kuorinnat voivat myös nopeuttaa tuloksia.