Mitä on salisyylihappo?

Mitä on salisyylihappo? - Dermalogica Suomi

Salisyylihappo on betahydroksidihappo (BHA), joka kuorii ihoa ja vähentää ihohuokosten tukkeutumista. Salisyylihappo on hyödyllinen raaka-aine epäpuhtauksista kärsivälle iholle, sillä se vähentää ja torjuu näppyjä ja aknea.

Salisyylihapon hyödyt iholle

Salisyylihappo on suositeltu raaka-aine aikuisiän aknen hoitamiseen. Se vähentää talin eli ihon luonnollisen öljyn määrää sekä kiihdyttää solujen uusiutumista ja poistaa kuolleita ihosoluja. Salisyylihapolla on myös ihoa rauhoittavia ominaisuuksia.

Miten salisyylihappo toimii

Betahydroksidihapot, kuten salisyylihappo, ovat rasvaliukoisia. Näin ollen ne ovat erittäin tehokkaita avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia ja kuorimaan ihoa. Näpyt syntyvät, kun kuolleet ihosolut, ylimääräinen tali ja bakteerit muodostavat tulpan, joka tukkii ihohuokosen. Salisyylihapolla on erityinen kyky läpäistä tukkiutuneet huokoset ja liuottaa “liimaa” joka pitää huokosta tukkivia, kuolleita ihosoluja yhdessä. Tämä auttaa hävittämään näppyjä.

Salisyylihappo vs. bentsoyyliperoksidi

Suurin ero bentsoyyliperoksidilla ja salisylihapolla on se, että bentsoyyliperoksidi tappaa aknebakteereja. Salisyylihappo ei tapa bakteereita, mutta hävittää muita näppyjä aiheuttavia tekijöitä. Se myös poistaa öljyä ihon pinnalta ja tasoittaa ihon rakennetta. Voit käyttää molempia raaka-aineita ihonhoidossa, mutta käytä niitä eri aikaan, jotta ihosi ei kuivu liikaa.

Kuinka nopeasti salisyylihapon tulokset näkyvät?

Salisyylihapon positiiviset tulokset voivat olla välittömiä. Koska salisyylihapolla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia, voit huomata parannusta jo seuraavana päivänä. Huomio kuitenkin, että jokaisen iho on erilainen, joten tulokset voivat vaihdella ihotyypin mukaan. Useimmat ihmiset näkevät selviä muutoksia muutaman viikon säännöllisen käytön jälkeen.

Kuinka salisyylihappoa käytetään?

Kestävien tulosten saavuttamiseksi salisyylihappoa tulisi käyttää päivittäin tai joka toinen päivä. Jos iho tuntuu liian kuivata, vähennä käyttö yhteen kertaan viikossa. Löydät salisyylihappoa joistain puhdistuksistamme ja kuorinnoistamme, kuten Clearing Skin Wash ja Daily MicrofoliantAge Bright Clearing Serum on salisyylihappoa sisältävä seerumi, joka vähentää aikuisen ihon epäpuhtauksia sekä kirkastaa ihoa. Retinol Clearing Oil on hoitoöljy, joka sisältää salisyylihappoa ja retinolia. Se hoitaa ihon epäpuhtauksia ja ikääntymisen merkkejä samanaikaisesti.

Voinko käyttää salisyylihappoa, jos olen raskaana?

Lääkärit usein suosittelevat, että raskaana ollessa vältetään tuotteita, jotka sisältävät suuria pitoisuuksia salisyylihappoa. Pieniä määriä salisyylihappoa, esimerkiksi pois pestävässä puhdistustuotteessa, pidetään turvallisena.

Osta salisyylihappoa sisältäviä tuotteita.