Mitä on kollageeni?

Mitä on kollageeni? - Dermalogica Suomi

Kollageeni on proteiini, joka antaa iholle sen lujuuden ja kimmoisuuden. Ensin vähän huonoja uutisia: kun olemme parikymppisiä, iho menettää jo kollageenia. Ikääntyessämme kollageenin tuotanto ja laatu ihossa heikkenee, mikä johtaa näkyviin ikääntymisen merkkeihin.

On myös hyviä uutisia: voit tehdä monia asioita säilyttääksesi ja edistääksesi kollageenia, jota ihossasi on! Lue, mitä kollageeni on, miksi se on niin tärkeää ihon terveydelle, miksi sitä menetetään ikääntyessä - ja miten voit auttaa säilyttämään omasi.

Mitä kollageeni on?

Kollageeni on elimistömme runsain proteiini, joka muodostaa merkittävän osan ihostamme, hiuksistamme, kynsistämme, luistamme ja sidekudoksistamme. Sitä voi pitää telineenä, joka pitää kaiken kasassa. Kollageeni antaa iholle sen rakenteen, joustavuuden ja lujuuden. Se myös tekee ihosta kimmoisan, kiinteän ja nuorekkaan näköisen.

Kollageenin eri tyypit

Ihmiskehossa on yli 28 kollageenityyppiä - mutta suurin osa ihon kollageenista (80-85 %) on tyypin I kollageenia, joka vastaa ihon yleisestä rakenteesta. Iho sisältää myös tyypin III kollageenia (10-15 %), joka tukee ihoa ja tekee siitä joustavan.

Miksi tarvitsemme kollageenia?

Kollageeni on avain nuorekkaan näköisen ihon ylläpitämiseen. Se tarjoaa kehyksen, joka pitää ihomme kireänä, rypyttömänä ja joustavana. Kollageeni auttaa myös haavojen paranemisessa ja kudosten korjaamisessa. Kollageeni on siis hehkuvan ja terveen näköisen ihon perusta.

Mitä kollageenin hajoaminen on?

Kollageeni hajoaa luonnostaan ikääntyessämme, ja se vähenee 1 %:in vuodessa 30 ikävuoden jälkeen. Tuloksena on ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita, ryppyjä ja roikkuvaa ihoa. Eri tekijät vaikuttavat tähän prosessiin:
  • Ikä: fibroblastien (eräs ihosolutyyppi) aktiivisuus vähenee luonnollisesti ikääntyessä. Koska fibroblastit tuottavat kollageenia, kollageenin tuotannon väheneminen on väistämätöntä.
  • Liiallinen UV-altistus: UV-säteet kiihdyttävät kollageenin hajoamista entisestään.
  • Ympäristön saasteet: Ilman epäpuhtaudet ja hiukkaset voivat myös hajottaa kollageenia.
  • Krooninen stressi: Pitkäaikainen stressi aiheuttaa kortisolin kaltaisten hormonien vapautumista, mikä voi vaikuttaa kielteisesti kollageeniin.

Miten voin auttaa kollageenia säilymään?

Käytä aurinkovoidetta joka päivä: UV-altistuminen on yksi
tärkeimpiä kollageenin hajoamisen syitä.

Ravinnolla on väliä: tietyt ravintoaineet tukevat kollageenisynteesiä. C-vitamiini (sitrushedelmät ja marjat), E-vitamiini (pähkinät, siemenet ja lehtivihannekset) ja aminohapot (vähärasvainen lihaa, kananmunia, palkokasvit ja maitotuotteet) voivat kaikki auttaa.

Kokeile ulkoisesti käytettäviä retinoideja: Nämä A-vitamiinin johdannaisten on osoitettu lisäävän kollageenin tuotantoa ja parantavat ihon rakennetta.

Hyödynnä antioksidanttien teho: ulkoisesti käytettynä antioksidantit, kuten A-vitamiini, C-vitamiini ja E-vitamiini auttavat neutraloimaan vapaita radikaaleja, jotka vahingoittavat kollageenia ja muita ihon rakenteita.

Suosi raaka-aineita, joiden tiedetään tukevan ihon kollageenin muodostusta: Tällaisia raaka-aineita ovat muun muassa aminohapot ja peptidit. Kokeile uutta Pro-Collagen Banking Serumia, joka edistää, säilyttää ja suojaa ihon luonnollista kollageenia.

Toimiiko ulkoisesti käytetty kollageeni?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kollageenimolekyylit ovat liian suuria tunkeutuakseen ihon pintaan. Ulkoisesti käytettynä kollageeni auttaa ihon kosteuttamisessa, mutta se ei siis voi varsinaisesti lisätä ihon kollageenitasoa. Todellinen ihon terveys syntyy tukemalla ihon luonnollisia prosesseja ainesosilla, jotka pääsevät kulkeutumaan syvemmälle ihon kerroksiin stimuloimaan ihon omaa kollageenisynteesiä. 

Pro-Collagen Banking Serum

Pro-Collagen Banking Serum auttaa edistämään, suojaamaan ja säilyttämään ihon luonnollista kollageenia. Se sisältää tehokkaan Pro-Collagen Preservation Complex -yhdisteen, joka sisältää sekoituksen kollageeniaminohappoja, karnosiinidipeptidiä ja antioksidantteja. Se auttaa säilyttämään ja edistämään kollageenia torjumalla kollageenia hajottavia vapaita radikaaleja sekä stimuloimalla kollageenin tuotantoa. Polyglutamiinihappo ja jojobaesteri ravitsevat ja tekevät ihosta välittömästi täyteläisemmän näköisen.