Miksi kaulan iho veltostuu?

Miksi kaulan iho veltostuu? - Dermalogica Suomi

Veltostunut kaulan iho voi olla ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä iholla. Kaulan iho on ohutta, herkkää ja siinä on vähemmän kollageenia kuin kasvojen ihossa, ja siksi se ikääntyy usein nopeammin kuin kasvojen iho. Kaulan kiinteytys on kuitenkin mahdollista näiden vinkkien avulla.

Veltostunut kaulan iho ja ikääntyminen

Kaulan iho veltostuu yleensä nopeammin kuin kasvojen iho. Se johtuu siitä, että kaulan iho on ohuempaa ja herkempää kuin muu kehon iho. Lisäksi se on altis auringon aiheuttamille vaurioille sekä hajusteiden aiheuttamalle valoherkistymiselle. Liike, joka syntyy, kun katsot alaspäin puhelinta tai tietokonetta syventää kaulan ihon ryppyjä. Lisäksi kaulan ihossa on vähemmän kollageenia kuin kasvojen ihossa. Se on myös venyvämpää kuin esimerkiksi poskien iho ja siksi menettää kiinteyttään ja kimmoisuuttaan iän myötä. Kaikki nämä tekijät lisäävät kaulan ihon veltostumista, ryppyjä, taitoksia, epätasaista ihon sävyä ja rakennetta.

Miten kiinteyttää kaulan ihoa?

Useimmat meistä laiminlyö kaulan ihon hoitoa ja kaulan ihon hoitaminen ei ole usein osa päivittäistä ihonhoitorutiinia. Kaulan ihon kiinteyttäminen on mahdollista käyttämällä kaulan iholle tarkoitettuja tuotteita sekä muokkaamalla haitallisia tapoja.

1. Käytä kaulan ihoa kiinteyttävää seerumia aamuin ja illoin

Kaulaseerumi on erinomainen tapa hoitaa kaulan ihoa. Neck Fit Contour Serum laadittu näkyvästi kiinteyttämään ja vahvistamaan kaulan ja dekolteen ihoa. Levitä seerumi kosteusvoiteen alle.

2. Vältä hajusteita kaulan iholla

Useat hajuvedet ovat valolle herkistäviä aineita, mikä tarkoittaa, että ne tuottavat vapaita radikaaleja aktivoituessaan auringonvalosta. Tämä tekee ihosi herkemmäksi auringonvalolle ja johtaa ennenaikaisiin ikääntymisen merkkeihin. Jos et tiedä, sisältääkö hajusteesi valolle herkistäviä aineita, kannattaa hajuste levittää vähemmän näkyvälle alueelle.

3. Suojaa kaulan ja dekolteen iho aurinkosuojalla päivittäin

Aurinkovauriot kiihdyttävät ikääntymisen merkkejä, kuten epätasainen ihon sävy, rypyt ja ihon velttous. Aurinkovoide on tärkein tuote torjumaan UV-säteilyn aiheuttamia ikääntymisen merkkejä kaulan iholla.

4. Pidä ruututaukoja

Kaikki kaulan uurteet eivät johdu ikääntymisestä. Pään kallistaminen alaspäin katsoessamme puhelinta tai tietokonetta voi syventää kaulan poimuja nuorellakin. Pitämällä ruututaukoja ja antamalla iholle vastaliikettä nostamalla leukaa ylöspäin, voit auttaa vastustamaan syvien juonteiden muodostumista.

5. Harjoita kaulalihaksia

Kaulan sivuilla olevat suuret lihakset eivät ole luiden kannattelemat samalla tavoin kuin kasvojen lihakset. Tästä syystä ne ovat luonnostaan kireämmät ja löystyvät helpommin. Kun kaulalihakset heikkenevät ajan myötä, kaulan iho veltostuu. Tekemällä kaulaharjoituksia päivittäin, voit vahvistaa kaulan lihaksia ja saada kaulasi näyttämään pidemmältä ja hoikemmalta.

6. Käy kasvohoidossa

Pyydä ihoterapeuttiasi lisäämään kaulan iholle tarkoitettuja tuotteita kasvohoitojen osaksi. Se voi nopeuttaa näkyvien tulosten saavuttamista. ProFirm -kasvohoitomme on suunniteltu erityisesti kiinteyttämään kaulan, dekolteen ja kasvojen ihoa.

Vaikka kaulan ihon ulkonäkö on jossain määrin geenien määräämää, veltostuneen kaulan kiinteytys on kuitenkin mahdollista ihonhoitorutiinillasi ja elintavoillasi. Ottamalla nämä kuusi tapaa osaksi päivittäistä elämääsi autat pitämään kaulasi ihon kiinteämpänä ja napakampana.

Katso kaikki tuotesuosituksemme ihon ikääntymisen merkkien hoitamiseen.