Miksi ihoa kannattaa kuoria?

Miksi ihoa kannattaa kuoria? - Dermalogica Suomi

Ihon kuorinta on tärkeä osa ihonhoitorutiinia, ja se tarjoaa monia hyötyjä ihon terveydelle ja ulkonäölle. Kuorinta auttaa poistamaan kuolleet ihosolut ihon pinnalta, mikä tekee ihosta kirkkaamman, tasaisemman ja terveemmän näköisen.

Kuorinta poistaa sameat ihosolut

Ihosolut uusiutuvat jatkuvasti. Uudet ihosolut muodostuvat ihon syvimmässä kerroksessa ja siirtyvät kohti pintaa, jolloin vanhemmat ihosolut kuivuvat ja irtoavat ihosta. Ikääntyessämme solujen kiertoprosessi hidastuu ja solut kerääntyvät epätasaisesti ihon pinnalle, mikä johtaa sameaan, kuivaan ja karheaan ihoon. Ihon pinnalla istuvat kuolleet ihosolut voivat myös tukkia ihohuokosia ja heikentää ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Kuorinta auttaa poistamaan nämä kuolleet solut, jolloin iho näyttää raikkaammalta ja elinvoimaisemmalta. Sileämpi iho on myös helpompi puhdistaa ja kosteuttaa, mikä parantaa ihon yleistä terveyttä.

Kuorinta tasoittaa ihoa

Kuorinta auttaa tasoittamaan ihon rakennetta. Poistamalla epätasaisuudet ja pienet epäpuhtaudet ihon pinnalta, kuorinta tekee ihosta pehmeämmän ja sileämmän. Tämä tekee meikin levittämisestä helpompaa ja antaa iholle tasaisemman pohjan. Kuorittu iho absorboi myös kosteusvoiteet ja muut ihonhoitotuotteet tehokkaammin.

Kuorinta torjuu epäpuhtauksia ja tasoittaa ihon sävyä

Säännöllinen kuorinta auttaa ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista ja mustapäiden sekä näppyjen muodostumista. Ihon säännöllinen kuorinta voi myös auttaa parantamaan ihon sävyä. Se vähentää hyperpigmentaatiota ja auringon aiheuttamia vaurioita, mikä tekee ihosta tasaisemman ja heleämmän.

Tutustu kuorintojen valikoimaamme tai valitse ihollesi sopiva kuorinta oppaamme avulla.