Mikä aiheuttaa maksaläiskät?

Mikä aiheuttaa maksaläiskät? - Dermalogica Suomi

Maksaläiskä on tummempi alue ihossa, joka syntyy melaniinin ylituotannon seurauksena. Virallinen termi maksaläiskille ja muille ihon värimuutoksille on hyperpigmentaatio. Maksaläiskät vaikuttavat suuresti siihen, kuinka vanhoina ihmiset pitävät meitä. Itse asiassa eräs tutkimus osoitti, että epätasainen ihonväri voi saada ihmisen näyttämään yli 12 vuotta vanhemmalta. Toisin kuin pisamat, hyperpigmentaatio ei häviä talvella, ja ikääntyessä se tulee valitettavasti näkyvämmäksi. Mistä maksaläiskät sitten johtuvat ja mitä niille voi tehdä?

Mikä aiheuttaa maksaläiskiä?

UV-säteet

Kun ihosi altistuu toistuvasti UV-säteille syntyy aurinkovaurioita. Melaniinin tuottaminen on ihon luonnollinen suojamekanismi auringon aiheuttamia vaurioita vastaan. Pigmenttiläiskät muodostuvat, kun ihossa syntyy liikaa melaniinia tämän prosessin osana.

Ilmansaasteet

Ilman pienhiukkaset pääsevät ihon sisään ja voivat kulkeutua ihon syvempään rakenteeseen. Tämä hapettaa ympäröivää kudosta ja laukaisee tulehdusreaktion, joka johtaa pigmenttiläiskien muodostumiseen erityisesti kasvoilla. Ilman nokipäästöjen ja liikenteen aiheuttamien saasteiden lisääntyminen aiheuttaa pigmenttiläiskien lisääntymistä 20-25%:lla.

Hormonit

Melasma on hormoneihin liittyvää hyperpigmentaatiota, joka johtuu hormonaalisista muutoksista. Sitä esiintyy yleisesti raskauden aikana, mutta se voi liittyä myös kosmetiikkaan tai lääkitykseen.

Tulehdus

Mikä tahansa ihon trauma voi aiheuttaa melanosyyttien vaurioitumisen. Tällainen trauma voi olla esimerkiksi haava, akne tai palovamma. Trauma johtaa ihon tummumiseen arpeutumisen seurauksena eli tulehduksen jälkeiseen hyperpigmentaatioon (PIH). Alttius tulehduksen jälkeiselle pigmentaatiolle lisääntyy yleensä iän myötä, sillä solujen vaihtuvuus hidastuu, jolloin pigmenttiläiskien siirtyminen ihon pinnalle ja irtoaminen kestää kauemmin.

Miten vähentää maksaläiskiä?

Nämä keinot auttavat häivyttämään hyperpigmentaatiota ja saavuttamaan tasaisemman ihon sävyn.

Käytä UV-suojaa päivittäin

Suojaamaton auringolle altistuminen on suurin syyllinen hyperpigmentaation taustalla. Aurinkovoiteen tai suojakertoimellisen kosteusvoiteen käyttö on helpoin tapa ehkäistä uusien pigmenttiläiskien syntymistä, ja se auttaa myös hallitsemaan nykyisten läiskien värin voimakkuutta. Käytä päivittäin vähintään 30-suojakertoimen sisältävää voidetta. Jo 30 minuuttia suojaamattomana auringossa vietetty aika voi tehdä tyhjäksi kuukauden ponnistelut hyperpigmentaation torjumiseksi! Kokeile PowerBright Moisturizer SPF50 -päivävoidetta suojaamaan ja hoitamaan pigmenttiläiskiä.

Kuori ihoa

Hoida hyperpigmentaatiota poistamalla kuolleet, sameat ihosolut ihon pinnasta. Kuorinta tasoittaa ihon sävyä ja auttaa seerumin ja kosteusvoiteen raaka-aineiden imeytymistä ihoon. Etsi kuorintaa, joka sisältää ihoa kirkastavia aktiivisia raaka-aineita ja happoja, kuten PowerBright Dark Spot Peel.

Käytä kirkastavia raaka-aineita

PowerBright Dark Spot Serum -seerumi sisältää niasiiniamidia ja heksyyliresorsinolia, jotka yhdessä vähentävät ihon ylimääräistä pigmenttiä. Löydät nämä aktiiviset aineet myös PowerBright Overnight Cream -yövoiteesta, joka häivyttää pigmenttiläiskiä nukkuessasi.

C-vitamiini on yksi tehokkaimmista saatavilla olevista antioksidanteista, ja se torjuu tehokkaasti vapaita radikaaleja. Se auttaa ihoa myös puolustautumaan hapetusstressiä vastaan ja kirkastaa ihoa. Varmista, että valitset C-vitamiinivalmisteen, joka on sekä erittäin stabiili että erittäin hyvin biosaatavilla, kuten BioLumin-C Serum.

Jos pigmenttiläiskien taustalla ovat ilmansaasteet, etsi tuotteita, jotka sisältävät aktiivihiiltä, kuten Daily Superfoliant. Lue lisää raaka-aineista, jotka auttavat hoitamaan maksaläiskiä täältä.

Ole kärsivällinen

Hyperpigmentaatioon ei ole nopeaa ratkaisua. Hyperpigmentoituneiden ihosolujen on ensin kulkeuduttava ihon pinnalle ja sen jälkeen hilseiltävä pois. Riippuen siitä, kuinka syvällä pigmentaatio on ihossa, voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin näet edistystä. Lisäksi jotkin pigmenttiläiskät saattavat näyttää tummemmilta ennen kuin ne vaalentuvat. Tämä johtuu siitä, että läiskät nousevat vähitellen ihon pintaan, kun kuorit ihoa. Ole kärsivällinen ja lopulta näet kirkkaamman, tasaisemman ja säteilevämmän ihon!

Osta tuotteita hyperpigmentaatioon.