Mikä aiheuttaa aikuisiän aknen?

Mikä aiheuttaa aikuisiän aknen? - Dermalogica Suomi

Aikuisiän akne on yleinen iho-ongelma, joka voi vaikuttaa merkittävästi itsetuntoon ja ihon hyvinvointiin. Aikuisiän akne eroaa nuoruusiän aknesta siinä, että se ilmenee usein hormonaalisten muutosten, stressin ja ympäristötekijöiden seurauksena. Dermalogican ihoterveysasiantuntijat ovat koonneet kattavan oppaan, joka selittää yleisimmät aikuisiän aknen syyt ja antaa vinkkejä niiden hallintaan. Lue eteenpäin ja opi, miten voit välttää yleisimmät aikuisiän aknen laukaisevat tekijät ja parantaa ihosi kuntoa tehokkaasti.

Krooninen stressi

Akne on yksi ensimmäisistä merkeistä kroonisesti stressaavasta elämäntavasta. Aikuisiän akne on erityisen yleistä naisilla, jotka kärsivät kaksi kertaa todennäköisemmin vakavasta stressistä ja ahdistuksesta kuin miehet. Krooninen stressi lisää stressihormonien määrää, mikä saa ihon talirauhaset (öljyrauhaset) toimimaan liikaa ja hidastaa solujen uusiutumista, mikä luo ihanteelliset olosuhteet aknen puhkeamiselle. Stressaantunut iho voi myös näyttää väsyneeltä, epätasaiselta ja ennenaikaisesti vanhentuneelta.

Hormonaaliset vaihtelut

Tutkimukset ovat yhdistäneet talirauhaset hormonitoimintaan, ja talirauhasia kutsutaankin "ihon aivoiksi". Stressi vaikuttaa merkittävästi hormonitasapainoon. Kun elimistö tuottaa liikaa hormoneja, kuten kortisolia ja adrenaliinia, lisämunuaiset tuottavat vähemmän progesteronia, joka on luonnollinen ahdistusta ehkäisevä aine. Tämä hormonaalinen muutos voi aiheuttaa sisäistä epätasapainoa ja johtaa finneihin. Kokeile Deep Breakout Liquid Patchia rauhoittamaan ja puhdistamaan näppyjä ennen kuin ne edes tulevat kokonaan esiin.

Ympäristötekijät

Ilmansaasteet, sääolosuhteet ja vuodenaikojen vaihtelut voivat vaikuttaa ihoosi ja aiheuttaa aknea. On tärkeää mukauttaa ihonhoitorutiinia ihon muuttuviin tarpeisiin erilaisissa ympäristöissä. Kuorinta on tehokas tapa ehkäistä epäpuhtauksia, sillä se auttaa poistamaan kuolleet ihosolut, jotka tukkivat huokosia. Daily Milkfoliant on rauhoittava kaurapohjainen jauhekuorinta-aine, joka silottaa ja rauhoittaa ihoa. Daily Superfoliant puolestaan torjuu ympäristön haittavaikutuksia ja hidastaa ihon ikääntymistä.

UV-altistus

UV-säteily kuivattaa ihoa, mikä voi saada ihon tuottamaan liikaa öljyä, mikä puolestaan aiheuttaa epäpuhtauksia. Vääränlaisen aurinkosuojan käyttö voi myös tukkia ihohuokosia ja pahentaa aknea. Käytä päivittäin suojakertoimellista päivävoidetta, kuten Oil Free Matte SPF30.

Elämäntavat

Tupakointi, ihon puhdistuksen laiminlyönti ja tiettyjen lääkkeiden käyttö voivat pahentaa aknea. Tietyt meikki-, hius- ja ihonhoitotuotteet voivat myös sisältää huokosia tukkivia ainesosia. Pidä huokoset puhtaina päivittäisellä kaksoispuhdistuksella PreCleanse- ja Clearing Skin Wash -ihonpuhdistusaineilla.

Sokerin kulutus

Runsaasti sokeripitoisten ja puhdistettujen ruokien syöminen voi lisätä ihon öljyntuotantoa ja aiheuttaa epäpuhtauksia. Syö täysjyväviljaa, vihanneksia ja antioksidanttipitoisia elintarvikkeita, jotka edistävät kirkasta ihoa. Voit vähentää ylimääräistä talia käyttämällä ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät salisyylihappoa ja puhdistavaa savea, kuten Sebum Clearing Masque -naamio.

Jos olet ryhtynyt toimenpiteisiin kaikkien edellä mainittujen tekijöiden hallitsemiseksi, mutta ihollasi on silti epäpuhtauksia, ota yhteyttä ammattitaitoiseen ihoterapeuttiin, joka auttaa sinua selvittämään syyn ja antaa sinulle henkilökohtaisen tuotereseptin. Löydät sinua lähimmän Dermalogica-ihoterapeutin täältä.