Lasten & teini-ikäisten ihonhoito - kuinka paljon on liikaa?

Lasten & teini-ikäisten ihonhoito - kuinka paljon on liikaa? - Dermalogica Suomi

Ajankohtainen aihe, joka parhaillaan puhuttaa mediassa, on nuoret lapset ja heidän äärimmäiset ihonhoitotottumuksensa. Jo kahdeksanvuotiaiden lasten sanotaan olevan pakkomielteisesti kiinnostuneita uusimmista ihonhoitotrendeistä ja käyttävän C-vitamiinin ja retinolin kaltaisia raaka-aineita. Koska huoli siitä, miten paljon vahinkoa he voivat aiheuttaa iholleen kasvaa, pyysimme Dermalogican koulutuspäälliköltä neuvoja siitä, mikä on liikaa tälle ikäryhmälle.

Pienten lasten ihonhoito

On pelottavaa kuulla, että jo kahdeksanvuotiaat lapset käyttävät aktiivisia raaka-aineita sisältäviä ihonhoitotuotteita, joita me määräämme vain aikuisille, joilla on jo vakiintunut, terveellinen ihonhoitorutiini. Vaikka on hienoa saada lapset omaksumaan terveellinen itsehoitorutiini hyvillä hygieniatottumuksilla, kuten hampaiden harjaamisella, peseytymisellä ja yleisellä siisteydellä, niin ihonhoidon osalta he eivät todellakaan tarvitse muuta kuin kasvojen pesun ja yksinkertaisen kosteusvoiteen.

Nuoren iho on herkkä, ja hänen kehonsa on vasta kehittymässä. Ihonhoidon tulisi tässä iässä olla ihon terveyden ylläpitämistä päivittäisellä hellävaraisella puhdistuksella ja kevyellä kosteutuksella, jotta iho säilyy terveenä. Lapsuudessa solujen vaihtuvuus toimii optimaalisesti, joten emme todellakaan tarvitse kuorintaa ja retinoideja nopeuttamaan sitä entisestään. Itse asiassa "aktiivisten aineiden" käyttö voi ylikuormittaa ihoa ja aiheuttaa ihon suojakerroksen vaurioitumista sekä ihon kuivumista ja ärsytystä.

Teini-ikäisten näpyt

Kun lapset lähestyvät murrosikää, ihossa tapahtuu usein siihen liittyviä muutoksia. Monilla teini-ikäisillä esiintyy ylimääräistä talia, tukkoisuutta ja finnejä, jotka voivat olla häiritseviä. Silloin voi olla tarpeen lisätä rutiiniin tuotteita, jotka auttavat tasapainottamaan ylimääräistä rasvaisuutta ja minimoimaan huokosten tukkeutumista ja tulehduksia. Salisyylihapon ja niasiiniamidin kaltaisia raaka-aineita voidaan ottaa käyttöön, mutta valitse teinien iholle suunniteltuja hellävaraisia tuotteita, jotka edistävät ihon terveyttä. Dermalogica on kehittänyt Clear Start -tuotteet nuorten ihoa ajatellen. Suosittelemme rasvoittuvasta ja epäpuhtaasta ihosta kärsiville teineille Breakout Clearing Foaming Wash -puhdistusta, Breakout Clearing Booster -seerumia ja Skin Soothing Hydrating Lotion -kosteusvoidetta sekä päiväksi Clearing Defense spf30 -päivävoidetta.

Nuoren ihon hoitorutiini kannattaa pitää muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa. Näemme usein ylikäsiteltyjä ihoja, joilta on viety luonnollinen kosteus ja jota on stimuloitu liikaa erilaisilla raaka-aineilla, mikä johtaa ihon stressaantumiseen. Ylikäsitellyn ihon merkkejä ovat muun muassa kuivuus, hilseily ja näpyt. Monille voi olla yllättävää, että pelkistetty hoitorutiini parantaa usein ihon terveyttä.

Sosiaalinen media ja ihonhoitotrendit

Meidän on myönnettävä, että tärkein syy siihen, että yhä nuoremmat lapset ovat kiinnostuneita ihonhoidosta ja uusimmista trendeistä, on sosiaalinen media, erityisesti TikTok. He altistuvat mahdollisesti haitalliselle sisällölle ja väärälle informaatiolle ja seuraavat usein trendejä, jotka eivät yksinkertaisesti ole merkityksellisiä heidän ikänsä tai ihonsa kunnon kannalta. On huolestuttavaa, että monet tytöt ovat kehittämässä epäterveen pakkomielteen ulkonäöstään, sillä on raportoitu, että jotkut teineistä ovat jo huolissaan ikääntymisen merkeistä!

Me Dermalogicalla kannatamme ennaltaehkäisevää ihonhoitoa, ja terveellisten iihonhoitorutiinien kehittäminen jo varhaisessa iässä on myös myönteistä. Hyvä esimerkki on se, että oppii huolehtimaan ihostaan ja ehkäisemään auringon aiheuttamia vaurioita ja ihosyöpää jo varhaisessa iässä. Sosiaalisessa mediassa on suuri yhteisö iho- ja kauneussisällön tekijöitä, jotka edistävät järkeviä ja realistisia käytäntöjä, näyttävät todellista ihoa ja luopuvat filttereistä ja saavuttamattomasta täydellisyydestä, joka lisää epävarmuutta. Varmista, että teini-ikäisesi tai nuoresi seuraa vain sellaisia vaikuttajia, jotka edistävät ihon ja kehon itsevarmuutta aidoilla ihoesimerkeillä, tai varaa heille konsultaatio ihonhoidon asiantuntijan kanssa, joka voi neuvoa heitä tarkalleen, mitä he tarvitsevat ja mitä eivät tarvitse.

Suosituksemme nuoremmalle iholle?

Tee näin:

 • Puhdista päivittäin hellävaraisella puhdistusaineella.
 • Kosteuta yksinkertaisella, kevyellä tuotteella.
 • Käytä aurinkosuojaa ulkoillessasi ja kesäaikaan.
 • Noudata johdonmukaisesti päivittäistä ihonhoitorutiiniasi aamuin illoin.
 • Vältä tuotteita, joissa on keinotekoisia hajusteita, värejä ja kuivattavia alkoholeja.
 • Keskity ihon terveyteen, älä täydellisyyteen.
 • Sisällytä terveelliset rituaalit, kuten hyvä uni ja ravitsemus.
 • Kysy neuvoa ammattitaitoiselta ihoterapeutilta.

Älä tee näin:

 • Älä käytä aktiivisia raaka-aineita, kuten retinolia, C-vitamiinia tai happoja.
 • Älä seuraa trendejä ilman neuvoja niiden sopivuudesta ihollesi.
 • Älä noudata monimutkaista ja monivaiheista hoitorutiinia - vähemmän on enemmän.
 • Älä puristele finnejä (käytä täsmähoitotuotteita).
 • Älä vaihda tuotemerkkejä ja käytä uusia tuotteita liian usein.
 • Älä kopioi muita, kaikki ihot ovat ainutlaatuisia!

Pyydä neuvoja ihonhoidon ammattilaiselta

Vaikka monet meistä saavat neuvoja sosiaalisen median sisällöstä ja vaikuttajilta, kun kyse on ihonhoidosta missä tahansa iässä, etsi neuvoja koulutetulta ammattilaiselta. Tarjoamme ilmaisia konsultaatioita live-chatin ja kirjallisen ihonhoitotestin muodossa. Saat ilmaisen Face Mapping -ihoanalyysin tuotesuosituksineen kasvohoidon tai tuoteostojen yhteydessä Dermalogica-hoitolassa.