Kuinka keramidit voivat hyödyttää ihoasi

Kuinka keramidit voivat hyödyttää ihoasi - Dermalogica Suomi

Keramidit voivat auttaa vahvistamaan ihon suojakerrosta, tukemaan ihon kosteutusta ja estämään ihoärsytystä. Lyhyesti sanottuna: keramidit voivat auttaa ihoa palautumaan rasituksesta.

Ihon oma kosteussuoja voi vaarantua muun muassa ympäristön rasitusten, liiallisen kuorinnan tai ihon luonnollisen ikääntymisprosessin seurauksena. Kuten tyhjennetty ilmapallo, iho menettää kimmoisuutensa, elinvoimansa ja luonnollisen hehkunsa. On olemassa useita erilaisia raaka-aineita, jotka voivat auttaa tukemaan ihon luonnollista kosteussuojaa – yksi niistä on keramidit. Keramidit tunnetaan tehokkaina ainesosina ihonhoidossa, mutta niiden hyödyt jäävät usein huomiotta.

Mitä ovat keramidit?

Keramidit ovat ihossa luonnostaan esiintyviä lipidejä (rasvoja), jotka muodostavat jopa 50 % ihon luonnollisesta kosteussuojasta.

Mitä keramidit tekevät?

Auttaaksemme korjaamaan ihon suojakerrosta, tarvitsemme ihonhoidon raaka-aineita, jotka voivat jäljitellä sen toimintaa. Keramidit ovat pitkäketjuisia rasvahappoja, jotka toimivat kuten rakennuspalikat auttaen tukemaan ihon suojakerrosta. Ne auttavat pitämään ärsyttävät aineet ulkona ja kosteuden sisällä.

Miksi tarvitsen keramideja ihonhoitorutiiniini?

Kuten aiemmin mainittiin, ympäristötekijät, liiallinen kuorinta tai ihon luonnollinen ikääntyminen ovat stressitekijöitä, jotka voivat vaikuttaa ihosi luonnollisiin keramideihin ja jopa kuluttaa niitä ajan myötä. Tämä aiheuttaa kuivemman ja karheamman ihon, ärsytystä ja näkyviä kuivumisen merkkejä. Keramidien sisällyttäminen ihonhoitorutiiniin voi auttaa palauttamaan sen mitä on kadotettu.

Mistä tiedän, onko ihoni suojakerros vahingoittunut?

Vahingoittunut suojakerros päästää ärsyttäviä aineita sisään, joten huomaat merkkejä, kuten kutinaa, kuivuutta ja hilseilyä, jos ihon suoja on heikentynyt. Saatat myös huomata ihosi reagoivan herkemmin ihonhoitotuotteisiin.

Mitkä ihotyypit voivat hyötyä keramideista?

Keramidit hyödyttävät kaikkia ihotyyppejä, koska ne auttavat täydentämään ihon luonnollista kosteutta eivätkä lisää näppyjä tai rasvaisuutta. Keramidit ovat kuitenkin erityisen tärkeitä ja hyödyllisiä ihmisille, joilla on kroonisesti kuiva tai herkkä iho.

Miten lisään keramideja ihonhoitorutiiniin?

Monet ihonhoitotuotteet sisältävät keramideja, jotka auttavat vahvistamaan ihon suojakerrosta. Ne tukevat ihon kosteutusta ja suojaavat ihoa ärsytykseltä. Uusin keramiditeknologia ei ainoastaan korvaa ihon suojakerroksen menetettyjä lipidejä, vaan auttaa ihoa tuottamaan omia keramidejaan, jolloin hyödyt säilyvät pidempään. Löydät tämän patentoidun Ceramide-Building Complex -kompleksin Stabilizing Repair Cream -voiteesta, jonka on kliinisesti todistettu vähentävän ihon herkkyyden merkkejä, kuten punoitusta, kutinaa ja ärsytystä.

Lisää ihon kosteutta ja kimmoisuutta Hyaluronic Ceramide Mist -hoitosuihkeella. Se sisältää muun muassa  hyaluronihappoa ja keramideja, jotka auttavat tasoittamaan kuivuusjuonteita ja vahvistamaan ihon suojakerrosta.