Ihonhoidon perusteet: kuinka rakentaa ihonhoitorutiini

Ihonhoidon perusteet: kuinka rakentaa ihonhoitorutiini - Dermalogica Suomi

Opi vaiheet, joiden avulla voit luoda keskeisen rutiinin ihosi terveyden ylläpitämiseksi.

Ihonhoidon perusasiat

Kun haluat huolehtia ihostasi päivittäin, kattava ihonhoitorutiini on tärkeä osa päivittäistä hyvinvointiasi. Oikeiden tuotteiden valitseminen helpottuu, kun opettelet tunnistamaan ihosi tärkeimmät huolenaiheet ja valitset niihin sopivat tuotteet.

Vaihe 1: Puhdistus

Olivatpa ihosi tarpeet mitkä tahansa, puhdistuksen tulisi olla ensisijainen prioriteettisi. Miksi? Monista syistä! Aamulla puhdistus on tärkeää, jotta unen aikana ihon pinnalle kertynyt tali ja kuolleet ihosolut saadaan poistettua. Aamupuhdistus poistaa myös edellisen illan ihonhoitotuotteiden jäämät, erityisesti jos käytät yöllä paksumpia kosteusvoiteita. Illalla puhdistus poistaa meikin ja päivän aikana kertyneen lian. Ilman puhdistusta ihosi on altis tukkeutumiselle ja bakteerit voivat menestyä, mikä aiheuttaa epäpuhtauksia.

Jos käytät meikkiä tai aurinkovoidetta, vietät aikaa ulkona tai elät aktiivista elämäntapaa, aloita puhdistusrutiinisi PreCleanse-puhdistusöljyllä. Tämä öljypohjainen puhdistusaine sulattaa meikin ja lian samalla hoitaen ihoa. PreCleanse sopii kaikille ihotyypeille, mutta se on erityisen tehokas rasvoittuvalle iholle. Jatka puhdistusta Special Cleansing Gel -puhdistusgeelillä, joka poistaa epäpuhtaudet kuivattamatta ihoa. Valitse itsellesi sopiva puhdistustuote artikkelimme avulla.

Vaihe 2: Kuorinta

Kun ihosi on puhdas, on aika kuoria se. Kuorinta voidaan tehdä kemiallisella tai mekaanisella kuorinta-aineella, joka poistaa kuolleet ihosolut ihon pinnalta. Kuolleiden ihosolujen kertyminen voi aiheuttaa epäpuhtauksia.

Miten siis valitset oikean kuorinta-aineen? Kuorintaa on kahta päätyyppiä: kemiallinen ja fysikaalinen. Fyysiset kuorinta-aineet, kuten kuorintavoiteet ja sokerit, käyttävät kitkaa kuolleiden ihosolujen poistamiseen. Ne sopivat parhaiten kuiville laikuilla, hilseilevälle iholle ja iholle, joka ei ole helposti herkistynyt. Kemialliset kuorinta-aineet, kuten AHA:t, BHA:t ja PHA:t, rikkovat kemiallisia sidoksia ihosolujen välillä ja auttavat niitä irtoamaan. Ne sopivat erinomaisesti henkilöille, jotka ovat huolissaan huokosista, finneistä, pigmentaatiosta ja ikääntymisen merkeistä.

Jos haluat päivittäisen, hellävaraisen kuorinnan, kokeile Daily Microfoliantia, riisipohjaista kuorinta-ainetta, joka silottaa ja kirkastaa ihoa. Tehokkaampiin tuloksiin valitse kemiallinen kuorinta-aine, kuten Liquid Peelfoliant, joka kuorii syvältä ja auttaa häivyttämään pigmenttiläiskiä, juonteita ja ryppyjä.

Tutustu kuorinta-aineita käsittelevään artikkeliimme valitaksesi ihollesi parhaan kuorinnan.

Vaihe 3: Kasvovesi

Seuraavaksi on aika valmistella iho seerumia ja kosteusvoidetta varten. Kasvovedet virkistävät ihoa ja tehostavat muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Multi-Active Toner on kosteuttava kasvovesi, joka sisältää kosteutta sitovia aineita, vangiten ja ylläpitäen ihon kosteuden. Käytä sitä puhdistuksen jälkeen tai koko päivän ajan ihon virkistämiseksi.

Vaihe 4: Seerumi ja täsmähoitotuotteet

Muokkaa rutiinisi yksilölliseksi seerumeilla, jotka hoitavat erilaisia iho-ongelmia ja tuottavat tuloksia heti ja ajan myötä.

Jos haluat hoitaa epäpuhtauksia, suosittelemme AgeBright Clearing Serumia, joka sisältää salisyylihappoa ja niasiiniamidia näppyjen ja pigmentaation torjumiseen.

Ikääntymisen merkkien hoitoon kokeile Dynamic Skin Retinol Serumia, joka kirkastaa ihoa ja vähentää huokosia, tekstuuria, sävyeroja ja ryppyjä.

Lue lisää oikean seerumin valinnasta artikkelistamme.

Vaihe 5: Kosteusvoide

Viimeinen vaihe on kosteutus, josta kaikki ihotyypit hyötyvät. Aamulla suosittelemme kosteusvoidetta, jossa on suojakerroin, kuten Dynamic Skin Recovery SPF50, joka kosteuttaa, kiinteyttää ja suojaa ihoa haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä.

Yöksi valitse ravitseva kosteusvoide, kuten Skin Smoothing Cream, joka tuntuu kevyeltä mutta kosteuttaa syvästi. Jos haluat erittäin täyteläistä kosteutusta, kokeile Super Rich Repair -voidetta. Tämä runsas kosteusvoide on täydellinen tapa  palauttaa ihon kosteustaso nukkuessasi. Tutustu kosteusvoideoppaaseemme löytääksesi sinulle sopivan tuotteen.

Johdonmukaisuus on avainasemassa

Rutiinisi tärkein osa on johdonmukaisuus. Noudata näitä ohjeita päivittäin, ja olet matkalla kohti terveempää ja hehkuvampaa ihoa.

Aloita tästä

Mietitkö yhä, mitkä tuotteet sopivat sinulle? Keskustele asiantuntijan kanssa! Tee maksuton ihonhoitotesti tai kokeile Face Mapping -analyysia saadaksesi henkilökohtaisia tuotesuosituksia. Voit myös tutustua ihonhoitosetteihimme, jotka ovat täydellinen tapa aloittaa uusi ihonhoitorutiini.