Fysikaalinen vs. kemiallinen aurinkosuoja

Fysikaalinen vs. kemiallinen aurinkosuoja - Dermalogica Suomi

Aurinkosuojia on kahdenlaisia: fysikaalisia ja kemiallisia. Molemmilla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja etunsa, ja molemmat suojaavat ihoa UV-säteilyltä.

Fysikaalisen aurinkosuojan hyödyt

Fysikaalinen aurinkovoide, toiselta nimeltään mineraaliaurinkovoide, asettuu ihon pinnalle. Löytääksesi tällaisen tuotteen, etsi tuotekuvauksesta sanoja ”mineraali” tai ”fysikaalinen”, sekä aktiivisia ainesosia ”sinkkioksidi” tai ”titaanidioksidi”. Perinteisesti fysikaaliset aurinkovoiteet ovat saattaneet jättää iholle valkoisen pinnan. Uudemmat tuotteet, kuten Invisible Physical Defense SPF 30 on tehty ultraohuiksi, tarjoten läpikuultavan lopputuloksen.

Fysikaalinen aurinkosuoja:

  • Auttaa suojaamaan UVA- ja UVB-säteiltä.
  • Suojaa heti levittämisen jälkeen – ei tarvetta odottaa ennen kuin ihon voi altistaa auringolle.
  • Sopii yleensä kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

Kemiallisen aurinkosuojan hyödyt

Kemiallinen aurinkosuoja koostuu ainesosista, jotka imevät itseensä UV-säteitä ja muuttavat ne lämmöksi. Tämän tyyppinen aurinkosuoja on suosittu, koska se tuntuu kevyeltä ja näyttää huomaamattomalta.

Kemiallinen aurinkosuoja:
  • Auttaa suojaamaan UVA- ja UVB-säteiltä.
  • Tarvitsee aikaa imeytyä (15 - 30 min) ennen kuin iho altistetaan auringonvalolle.
  • Sopii useimmille ihotyypeille.
  • Usein hylkii paremmin vettä ja hikeä.

Mikä aurinkosuoja valita?

Valinta riippuu ihosi tarpeista ja siitä, mikä koostumus miellyttää eniten. Me Dermalogicalla uskomme, että mikä tahansa aurinkosuoja on parempi kuin ei aurinkosuojaa lainkaan. Sen takia me tarjoamme laajan valikoiman aurinkovoiteita, jotka sopivat eri mieltymyksiin ja käyttötarkoituksiin. Tutustu aurinkosuojiin.