Fysikaalinen vs. kemiallinen aurinkosuoja

Fysikaalinen vs. kemiallinen aurinkosuoja - Dermalogica Suomi

Aurinkosuojia on kahta tyyppiä: fysikaalinen aurinkosuoja ja kemiallinen aurinkosuoja. Molemmat suojaavat ihoa UV-säteilyltä, mutta kummallakin on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja etunsa.

Kemiallinen aurinkosuoja

Kemiallinen aurinkosuoja koostuu ainesosista, jotka imevät itseensä UV-säteitä ja muuttavat ne lämmöksi. Kemiallinen aurinkosuoja on suosittu, koska se tuntuu kevyeltä ja näyttää huomaamattomalta. Suosittelemme esimerkiksi näitä kemiallisia aurinkovoiteita:

Kemiallisen aurinkosuojan hyödyt

 • Auttaa suojaamaan UVA- ja UVB-säteiltä.
 • Tarvitsee aikaa imeytyä (15–30 min) ennen kuin iho altistetaan auringonvalolle.
 • Sopii useimmille ihotyypeille.
 • Imeytyy ihoon, joten näyttää huomaamattomalta.

Fysikaalinen aurinkosuoja

Fysikaalinen aurinkovoide, toiselta nimeltään mineraaliaurinkovoide, sisältää mineraaleja, jotka asettuvat ihon pinnalle ja heijastavat pois UV-säteitä. Löytääksesi tällaisen tuotteen etsi tuotekuvauksesta sanoja ”mineraali” tai ”fysikaalinen”, sekä ainesosia ”sinkkioksidi” tai ”titaanidioksidi”. Useimmat fysikaaliset aurinkovoiteet jättävät iholle vaaleamman pinnan heti levityksen jälkeen, joten anna niiden imeytyä hetki ja sulautua ihon sävyyn. Kokeile esimerkiksi näitä fysikaalisia aurinkovoiteita:

Fysikaalisen aurinkosuojan hyödyt:

 • Auttaa suojaamaan UVA- ja UVB-säteiltä.
 • Suojaa heti levittämisen jälkeen – ei tarvetta odottaa ennen kuin ihon voi altistaa auringolle.
 • Ihanteellinen herkälle iholle sekä kasvohoidon jälkeen.

  Mikä aurinkosuoja valita?

  Aurinkovoiteen valinta riippuu ihosi tarpeista ja siitä, mikä koostumus miellyttää eniten. Me Dermalogicalla uskomme, että mikä tahansa aurinkosuoja on parempi kuin ei aurinkosuojaa lainkaan. Sen takia me tarjoamme laajan valikoiman fysikaalisia ja kemiallisia aurinkovoiteita, jotka sopivat eri mieltymyksiin ja käyttötarkoituksiin. Löydä ihollesi sopivin aurinkosuoja oppaamme avulla.