Mitä on hyaluronihappo?

Mitä on hyaluronihappo? - Dermalogica Suomi

Hyaluronihappo on ihon kosteuttaja, mutta älä anna sanan "happo" hämätä sinua. Tämä geelimäinen, vettä pidättävä molekyyli on kosteutta sitova ainesosa, joka auttaa pitämään ihon täyteläisenä ja kosteutettuna. Ja se on itse asiassa jotain, jota kehomme tuottaa luonnollisesti.

Hyaluronihappo auttaa ihoa säilyttämään kosteuden, koska se pystyy sitomaan 1000 kertaa painonsa verran vettä ihon soluihin, joten se on erinomainen kosteuttava ainesosa.

Mitä hyaluronihappo tekee ihonhoidossa?

Se toimii kosteuttavana aineena, joka auttaa ihoa säilyttämään vettä samalla kun se pitää ihon täyteläisenä ja kosteutettuna. Tieteelliset tutkimukset ovat myös osoittaneet, että hyaluronihappo auttaa parantamaan kollageenin tuotantoa, taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan, ylläpitämään ihon kimmoisuutta ja sillä on jopa antibakteerisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka auttavat haavan paranemisessa.

Miksi tarvitsemme lisää, jos kehomme jo tuottaa sitä?

Keskimääräinen ihmiskeho sisältää noin 15 grammaa hyaluronihappoa. Kuitenkin kolmasosa siitä hajoaa ja syntetisoituu päivittäin. Tuotamme myös yhä vähemmän hyaluronihappoa ikääntyessämme, minkä vuoksi monet ikääntymistä torjuvat tuotteet sisältävät hyaluronihappoa. Plastiikkakirurgit ja sertifioidut ihotautilääkärit ruiskuttavat usein hyaluronihappoa painuneille ihoalueille sen täyteläisyyden lisäämiseksi, mutta sinun ei tarvitse saada injektioita hyötyäksesi sen hyödyistä. Valitse vain seerumi tai kosteusvoide, joka sisältää hyaluronihappoa (listataan usein myös nimellä natriumhyaluronaatti eli Sodium Hyaluronate)

Mitkä ovat hyaluronihapon tärkeimmät edut?

  • Lisää kosteutta + silottaa ryppyjä: kosteuttaa vähentääkseen kuivumisjuonteita ja ryppyjä
  • Lisää ihon suojaa: vahvistaa ihon pintakerrosta ja auttaa lukitsemaan kosteutta entisestään
  • Tasoittaa ihoa: antaa iholle kosteutta kokonaisvaltaisen kiinteyttävän ja tasoittavan vaikutuksen saamiseksi

Vinkkejä hyaluronihapon käyttöön

  • Käytä tuotteita, joissa on eri molekyylipainoisia hyaluronihappoa: Pienemmät molekyylit tunkeutuvat syvemmälle, kun taas suuremmat molekyylit vaikuttavat ihon ulkokerroksiin.
  • Kerrosta kosteuttavia tuotteita: Levitä hyaluronihappotuotteita kasvovedellä kostutetulle iholle kosteuden lukitsemiseksi.

Osta hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita.