Kuinka keramidit voivat hyödyttää ihoasi

Kuinka keramidit voivat hyödyttää ihoasi - Dermalogica Suomi

Keramidit voivat auttaa vahvistamaan ihon suojakerrosta, tukemaan ihon kosteutusta ja estämään ihoärsytystä. Lyhyesti sanottuna: keramidit voivat auttaa ihoa palautumaan rasituksesta.

Ihon oma kosteussuoja voi vaarantua muun muassa ympäristön rasitusten, liiallisen kuorinnan tai ihon luonnollisen ikääntymisprosessin seurauksena. Kuten tyhjennetty ilmapallo, iho menettää kimmoisuutensa, elinvoimansa ja luonnollisen hehkunsa. On olemassa useita erilaisia raaka-aineita, jotka voivat auttaa tukemaan ihon luonnollista kosteussuojaa – yksi niistä on keramidit. Keramidit tunnetaan tehokkaina ainesosina ihonhoidossa, mutta niiden hyödyt jäävät usein huomiotta.

Mitä ovat keramidit?

Keramidit ovat ihossa luonnostaan esiintyviä lipidejä (rasvoja), jotka muodostavat jopa 50 % ihon luonnollisesta kosteussuojasta.

Mitä keramidit tekevät?

Auttaaksemme korjaamaan ihon suojakerrosta, tarvitsemme ihonhoidon raaka-aineita, jotka voivat jäljitellä sen toimintaa. Keramidit ovat pitkäketjuisia rasvahappoja, jotka toimivat kuten rakennuspalikat auttaen tukemaan ihon suojakerrosta. Ne auttavat pitämään ärsyttävät aineet ulkona ja kosteuden sisällä.

Miksi tarvitsen keramideja ihonhoitorutiiniini?

Kuten aiemmin mainittiin, ympäristötekijät, liiallinen kuorinta tai ihon luonnollinen ikääntyminen ovat stressitekijöitä, jotka voivat vaikuttaa ihosi luonnollisiin keramideihin ja jopa kuluttaa niitä ajan myötä. Tämä aiheuttaa kuivemman ja karheamman ihon, ärsytystä ja näkyviä kuivumisen merkkejä. Keramidien sisällyttäminen ihonhoitorutiiniin voi auttaa palauttamaan sen mitä on kadotettu.

Voivatko keramidit auttaa kuivaa ihoa?

Kyllä, koska ne tukevat ihon suojakerroksen toimintaa.

Mistä tiedän, onko ihoni suojakerros vahingoittunut?

Vahingoittunut suojakerros päästää ärsyttäviä aineita sisään, joten huomaat merkkejä, kuten kutinaa, kuivuutta ja hilseilyä, jos ihon suoja on heikentynyt. Saatat myös huomata ihosi reagoivan herkemmin ihonhoitotuotteisiin.

Mitkä ihotyypit voivat hyötyä keramideista?

Keramidit hyödyttävät kaikkia ihotyyppejä, koska ne auttavat täydentämään ihon luonnollista kosteutta eivätkä lisää näppyjä tai rasvaisuutta. Keramidit ovat kuitenkin erityisen tärkeitä ja hyödyllisiä ihmisille, joilla on kroonisesti kuiva iho.

Lisää keramideja ihonhoitorutiiniisi Hyaluronic Ceramide Mistillä – pitkäkestoisella, kosteuttavalla hyaluronihappo- ja keramidisuihkeella, joka auttaa tasoittamaan juonteita ja vahvistamaan ihon suojakerrosta.