Mitä ihosi yrittää kertoa sinulle?

Mitä ihosi yrittää kertoa sinulle? - Dermalogica Suomi

Ihosi muuttuu jatkuvasti, ja se voi tarvita eri asioita eri päivinä. Yleiset ihon huolenaiheet, kuten punoitus, pienet juonteet, hyperpigmentaatio ja kosteusköyhyys voivat kaikki olla signaaleja vahingoista syvemmällä ihossa. Vaikka kuinka yritämme kuunnella ihon viestejä, emme aina ymmärrä niitä. Tässä syvempi katsaus neljään signaaliin, joita ihomme lähettää.

Punoitus

Syy

Jos ihollasi esiintyy punotusta, saatat kärsiä tulehduksesta. Se voi olla seurausta tietyistä ihon kunnoista tai yleisistä laukaisijoista, kuten ympäristö, stressi tai ruokavalio.

Ratkaisu

Valitse tuotteita, jotka sisältävät rauhoittavia raaka-aineita. Tässä muutama suositus:

  • Gallushappo: Sisältää paljon antioksidantteja, auttaa suojaamaan vapailta radikaaleilta rauhoittaen ja vähentäen punoitusta.
  • Dermalogican ainutlaatuinen UltraCalming Complex: Sisältää kauraa ja kasvien aktiivisia ainesosia vähentämään ihoärsytystä.
  • Laksritsijuuri ja laventeli: Molemmat raaka-aineet rauhoittavat ihoa.

Pienet juonteet ja rypyt

Syy

Ihon ikääntyessä hidastuvat sen luonnolliset prosessit, jotka ylläpitävät kiinteyttä, kimmoisuutta ja hehkua. Näkyvät ennenaikaisen ikääntymisen merkit ovat seurausta muun muassa hormonimuutoksista ja UV-altistuksesta. Nämä tekijät heikentävät ihon kollageenia, joka pitää ihon kiinteänä sekä elastiinia, joka pitää ihon kimmoisana.

Ratkaisu

Valitse tuotteita, jotka sisältävät raaka-aineita, jotka hoitavat ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Mannoosi-6-fosfaatti silottaa, kiinteyttää ja tasoittaa pieniä juonteita ja ryppyjä. Peptidit auttavat tukemaan ihon joustavuutta ja kiinteyttä. Antioksidantit auttavat vähentämään vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita suojaten iho pintaa.

Pigmenttiläiskät

Syy

Tiesitkö, että epätasainen ihon sävy voi saada ihmisen näyttämään 20 vuotta vanhemmalta? Pigmenttiläiskät, jotka tunnetaan myös hyperpigmentaationa, ovat seurausta melaniinin epätasaisesta tuotannosta. Liiallista melaniinin tuotantoa aiheuttavat tietyt laukaisijat, kuten UV-säteily, hormonaaliset muutokset ja tulehdus.

Ratkaisu

Ihonhoitotuotteet, jotka auttavat tasoittamaan melaniinin tuotantoa ja häivyttämään olemassa olevia pigmenttiläiskiä. Hydrolysoitu vehnäjauho sisältää runsaasti arabinoksylo-oligosakkarideja, jotka kirkastavat ihoa auttaen vähentämään pigmenttiläiskiä. Heksyyliresorsinoli on tehokas aktiivinen aine, joka auttaa tasoittamaan melaniinin tuotantoa. Niasiiniamidin on todettu merkittävästi vähentävän hyperpigmentaatiota. Sekä heksyyliresorsinoli että niasiiniamidi auttavat häivyttämään epätasiasta pigmentaatiota ja kirkastavat ihoa.

Kosteusköyhyys

Syy

Ihon vaurioitunut suojakerros (epidermis eli ihon uloin kerros) voi olla ongelman syynä. Ihon suoja voi heikentyä muun muassa ikääntymisen, geenien, liian voimakkaiden puhdistustuotteiden tai UV-säteilyn seurauksena. Kun ihon suoja on heikentynyt voit huomata monenlaisia iho-ongelmia, kuten:

  • kuivuus
  • sameus
  • punoitus
  • herkkyys
  • näpyt

Ihon luonnollinen suoja heikkenee, kun ihon uloin suojakerros alkaa rakoilla mahdollistaen kosteuden karkaamisen ulos ihosta ja ärsykkeiden pääsyn sisään.

Ratkaisu

Ihonhoitorutiini, ruokavalio ja veden juominen voivat kaikki auttaa täydentämään ihon kosteustasapainoa. Ihonhoitotuotteet, jotka sisältävät hyaluronihappoa ovat hyvä valinta. Kurkku ja E-vitamiini ovat myös raaka-aineita, jotka auttavat lisäämään kosteutta ihoon.

Mikäli kärsit näistä ihon huolenaiheista, voit räätälöidä ihonhoitorutiinisi vastaamaan niihin. Yksi tapa vastata ihosi tarpeisiin on uusi Smart Response Serum. Se sisältää SmartResponse-teknologian, joka vastaa ihosi tarpeisiin reaaliajassa. Kun ihosi alkaa lähettää näihin huolenaiheisiin liittyviä signaaleja, seerumi aktivoituu hoitamaan niitä ehkäisten tulevia vaurioita. Ja mikä parasta, se tekee sen ennen kuin sinä edes huomaat!