Rasvoittuvan ihon myytit

Rasvoittuvan ihon myytit - Dermalogica Suomi

Kohokohdat

  • Rasvainen iho kaipaa tasapainoa.
  • Ylimääräinen rasvaisuus voi viitata ihon kosteusköyhyyteen eli pintakuivuuteen.
  • Rasvainen iho on geneettistä, mutta voit vaikuttaa siihen, että rasvaisuus pysyy kurissa.

Rasvoittuvaan ihoon liittyy paljon myyttejä. Lue eteenpäin oppiaksesi faktat ihon liiallisesta rasvoittumisesta ja lisätäksesi ymmärrystäsi ihon rasvaisuuden kurissa pitämiseksi.

Myytti 1:

Rasvainen iho kaipaa aggressiivisempia puhdistustuotteita. Sen pitää olla narisevan puhdas!

FAKTA:

Rasvoittuva iho kaipaa tasapainoa. Ylikuivattavat puhdistustuotteet poistavat iholle välttämätöntä talia ja lipidejä, mikä laukaisee kosteusköyhyyden oravanpyörän ja kiihdyttää kroonista rasvaisuutta. Sen sijaan valitse puhdistus, kuten Active Clay Cleanser, joka poistaa ylimääräisen rasvan vahingoittamatta ihon luonnollista suojakerrosta.

Myytti 2:

Rasvainen iho ei kaipaa kosteusvoidetta – se vain lisää ihon rasvaisuutta.

FAKTA: 

Totuus on usein päinvastainen! Itseasiassa ihmiset, jotka kärsivät rasvaisesta ihosta, kärsivät usein kosteusköyhyydestä (ihon nestehukasta). Iho kompensoi tilannetta lisäämällä rasvan tuotantoa. Suosi ihoa tasapainottavaa ja kosteuttavaa mutta öljytöntä kosteusvoidetta, kuten Active Moist.

Myytti 3:

Aurinko kuivattaa rasvoittuvaa ihoa.

FAKTA:

Auringonvalolle altistuminen ei ole koskaan hyväksi iholle. UV-suojan pois jättäminen ei auta ihon rasvaisuuteen, vaan se aiheuttaa vain lisää vahinkoa. Vaikka voi vaikuttaa siltä, että aurinko kuivattaa ihoa hetkellisesti, se itseasiassa vain lisää ihon pintakuivuutta. Lopulta talirauhaset lähtevät ylikierroksille korvatakseen menetetyn kosteuden, mistä seuraa lisää rasvaa ihon pinnalle.

Myytti 4:

Ihon rasvaisuutta on mahdotonta hillitä.

FAKTA:

Rasvoittuvaa ihoa voi hoitaa yhtä lailla kuin muitakin ihon kuntoja. Älä anna periksi!

Haluatko henkilökohtaisia tuotesuosituksia tai ihonhoidon neuvontaa Dermalogica-ihoterapeutilta? Tutustu digitaalisiin ihonhoitopalveluihimme tästä.
Tutustu rasvoituvalle iholle sopiviin tuotteisiin.